Πίνακα του Τζάκσον Πόλακ προσπάθησαν να πουλήσουν Έλληνες έναντι 12 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία – Πώς αποκαλύφθηκαν

 Πίνακα του Τζάκσον Πόλακ προσπάθησαν να πουλήσουν Έλληνες έναντι 12 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία – Πώς αποκαλύφθηκαν

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την πώληση ενός από τους πιο γνωστούς πίνακες του ζωγράφου Τζάκσον Πόλακ. Την πώληση διαπραγματεύονταν δύο Έλληνες με τον τρόπο που το έργο τέχνης βρέθηκε στα χέρια τους να παραμένει άγνωστος.

Όπως αποκάλυψε το Open, πρόκειται για έναν ζωγράφο όπου τα έργα του πωλούνται για πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ το έργο που απασχολεί της Αρχές έφτασε στα χέρια δύο Ελλήνων που ισχυρίζονται ότι είναι κληρονομιά από κάποιον παππού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύονταν την πώλησή του στη Βουλγαρία έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών και στις δύο χώρες, ενώ στη Βουλγαρία έχουν γίνει και προσαγωγές τεσσάρων ατόμων.

Στη χώρα μας πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε μία αποθήκη και ένα διαμέρισμα όπου οι ελληνικές αρχές εντόπισαν σφραγίδες, έγγραφα, πιστοποιητικά, καθώς και πίνακες.

Σύντομα αναμένεται να γίνει επίσημη πραγματογνωμοσύνη και στον πίνακα που βρέθηκε στην Σόφια αλλά και σε αυτούς που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, ενώ οι Αρχές θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν πως ένα πίνακας τόσο μεγάλης αξίας βρέθηκε στα χέρια των δύο Ελλήνων.

Σχετικά Άρθρα