Γαλλία προς Βόρεια Κορέα: Συμμορφωθείτε με τις διεθνείς υποχρεώσεις σας

 Γαλλία προς Βόρεια Κορέα: Συμμορφωθείτε με τις διεθνείς υποχρεώσεις σας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε σήμερα «με τον πιο έντονο τρόπο» την πρόσφατη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζέντρ εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία» της γαλλικής κυβέρνησης, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ «να συμμορφωθεί χωρίς χρονοτριβή με τις διεθνείς υποχρεώσεις της».

Στις 18 Φεβρουαρίου η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε αιφνιδιαστική δοκιμή ICBM, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, αφού διένυσε απόσταση 989 χιλιομέτρων σε 4.015 δευτερόλεπτα, φθάνοντας σε ύψος 5.768 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Δύο ημέρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM), κάτι που επιβεβαίωσαν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την ηγεσία της Βόρειας Κορέας να εγκαταλείψει πλήρως τα πυρηνικά και βαλλιστικά πρόγραμμά της, δεσμευόμενη σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά Άρθρα