Άστατο… τριήμερο με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά – Πότε θα ξεκινήσει νέα επιδείνωση

 Άστατο… τριήμερο με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά – Πότε θα ξεκινήσει νέα επιδείνωση

Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει η Δευτέρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θερμότερες αέριες μάζες μας έρχονται από την κεντρική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στο σύνολο της χώρας ηλιοφάνεια, αλλά εξαιτίας μιας διαταραχής από την Τουρκία στο ανατολικό Αιγαίο θα συναντήσουμε πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17-20 βαθμούς.

Στην Αττική ήλιος με παροδικές συννεφιές και το θερμόμετρο στους 19-20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ήλιος στις περισσότερες περιοχές και ένα γρήγορο πέρασμα με συννεφιές μεσημέρι με απόγευμα. Ο υδράργυρος στους 16-17 βαθμούς.

Στις υπόλοιπες μέρες δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο μέχρι την Παρασκευή. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει να πλησιάσει τη χώρα μας, με αποτέλεσμα Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα θα επικρατήσει άστατος καιρός ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχοπτώσεις, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.