Αιφνιδιαστικά στο Κίεβο ο Μπάιντεν – Περπάτησε δίπλα-δίπλα με τον Ζελένσκι – “Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο”

 Αιφνιδιαστικά στο Κίεβο ο  Μπάιντεν – Περπάτησε δίπλα-δίπλα με τον Ζελένσκι – “Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο”

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται αιφνιδιαστικά στο Κίεβο σε μια επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα καθώς στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή. 

Αρχικά, η πληροφορία που κυκλοφορούσε ήταν πως ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο θα έφτανε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι στην πόλη έφτασε μια αυτοκινητοπομπή που έμοιαζε με του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στα βίντεο που θα δείτε ο Τζο Μπάιντεν περπατά δίπλα – δίπλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ ακούγονται και οι σειρήνες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες στον πόλεμο με την Ρωσία. 

Πολλοί δυτικοί ηγέτες θα επισκεφθούν αυτές τις ημέρες το Κίεβο για να τιμήσουν την αντίσταση των Ουκρανών στην ρωσική εισβολή. 

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται σήμερα να μεταβεί στην Βαρσοβία για συνάντηση με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και στην συνέχεια να αναχωρήσει από εκεί για το Κίεβο.

Aρχικά είχε διαρρεύσει ότι η Μελόνι θα μετέβαινε απευθείας στην Ουκρανία για συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Για λίγους ασφαλείας το επίσημο πρόγραμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί από την προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο ως «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης».

«Τζόζεφ Μπάιντεν, καλωσήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης προς όλους τους Ουκρανούς», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε κατά την διάρκεια ομιλίας, το θάρρος της Ουκρανίας στον πόλεμο και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί έξι φορές το Κίεβο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ήξερα ότι θα επιστρέψω», είπε.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την ημέρα μνήμης στην Ουκρανία των περισσότερων από 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

Σχετικά Άρθρα