Αγία Βαρβάρα: Σφαίρα καρφώθηκε εκεί που κοιμόταν παιδί – “Ευτυχώς δεν πέρασε τον τοίχο” (εικόνες, vid)

 Αγία Βαρβάρα: Σφαίρα καρφώθηκε εκεί που κοιμόταν παιδί – “Ευτυχώς δεν πέρασε τον τοίχο”   (εικόνες, vid)

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αγία Βαρβάρα με δύο δράστες να ανοίγουν πυρ στη μέση του δρόμου το πρωί της Δευτέρας προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Συνολικά, 20 κάλυκες εντόπισαν οι αστυνομικοί ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν το λόγο της επίθεσης.

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και τα καταστήματά τους ενώ από τύχη δεν είχαμε θύματα. «Ακούσαμε μια φασαρία, φοβηθήκαμε, τρέμαμε» δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο ΟPEN.

«Είδα το σπίτι μου με σφαίρες»

Μια άλλη μάρτυρας είπε στην κάμερα: «Ακούσαμε πυροβολισμούς, ταραχτήκαμε, βγήκαμε έξω, είδα το σπίτι μου με τέσσερις πυροβολισμούς στον πρώτο όροφο και στον κάτω» ενώ ένα ανήλικο παιδί ανέφερε «εκεί που βρήκε η σφαίρα κοιμόμουν εγώ και ευτυχώς δεν πέρασε τον τοίχο».

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 07:30, μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα σταμάτησε στην οδό Σωκράτους και ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Προκλήθηκαν ζημιές σε τρεις μονοκατοικίες και μία πολυκατοικία, ενώ εντοπίστηκαν περισσότεροι από είκοσι κάλυκες. Αμέσως μετά, τα δύο άτομα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα