Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη για το ψηφοδέλτιο στα Χανιά – ”Δεν κατεβαίνω αν δεν είναι υποψήφιος ο Χαιρετάκης”- Οργή Τσίπρα, τον “αδειάζει” η Κουμουνδούρου- Αναγκάστηκε να “τα μαζέψει”

 Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη για το ψηφοδέλτιο στα Χανιά – ”Δεν κατεβαίνω αν δεν είναι υποψήφιος ο Χαιρετάκης”- Οργή Τσίπρα, τον “αδειάζει” η Κουμουνδούρου- Αναγκάστηκε να “τα μαζέψει”

Εξοργισμένος για το γεγονός ότι το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα.

Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!

Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!

Πηγές της Κουμουνδούρου πάντως σχολίασαν σχετικά πως οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Σημειώνουν επίσης πως η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πως όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά.

Η παρέμβαση Πολάκη προκάλεσε την οργή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διαμήνυσε πως εάν δεν υποχωρήσει τότε τίθεται σε κίνδυνο και η δική του υποψηφιότητα, κάτι που εκφράστηκε με “τελεσίγραφο” της Κουμουνδούρου και ανάγκασε σε αναδίπλωση τον πρώην αναπληρωτή υπουργό.

Αναλυτικά:
«Αδειάζει» τον Παύλο Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοφανή παρέμβαση του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη να δηλώσει με ανάρτησή του πως εάν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής και ο «εκλεκτός» του, Μιχάλης Χαιρετάκης, δεν θα είναι ούτε ο ίδιος υποψήφιος!

Η Κουμουνδούρου, όπως είναι φυσικό, δεν έκανε δεκτό τον εκβιασμό, τονίζοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις να μην συμμετέχει».

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και τονίζει:

«Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Ουσιαστικά, δηλαδή, πετάει ξανά το μπαλάκι στον Παύλο Πολάκη: Ή δέχεται την απόφαση ή επιλέγει να μην είναι υποψήφιος!

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, με ανάρτησή του, όχι μόνο δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν είναι και ο Μιχάλης Χαιρετάκης, τινάζοντας στον αέρα τη δυναμική των ψηφοδελτίων, αλλά απειλεί και με πλέον εσωστρέφεια, διαμηνύοντας πως όλα θα λυθούν στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή!

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης δεν έθεσε θέμα ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αν δεν είναι και ο Χαιρετάκης.

Απλώς, στο τέλος της συνεδρίασης, είπε πως θα πρέπει να είναι υποψήφιος και ο Χαιρετάκης, γιατί ήταν και την προηγούμενη φορά.

Εντός της ημέρας θα φανεί πού θα οδηγηθεί η κατάσταση, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως ο Παύλος Πολάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός …”τα μάζεψε”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης επιθυμούσε την υποψηφιότητα Χαιρετάκη στο πλαίσιο του τοπικού ανταγωνισμού με τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη που θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ένα βήμα πίσω από τον Παύλο Πολάκη

Λίγη ώρα μετά την αποφασιστική απάντηση της Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, κάνοντας ένα βήμα πίσω.

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ:
Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεια περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!!
Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια.
Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθουν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος.
Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων ,γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα