Τουρκία/Συρία: Ελπίδες για επιζώντες μετά τα τρία νέα θαύματα

 Τουρκία/Συρία: Ελπίδες για επιζώντες μετά τα τρία νέα θαύματα

Ακόμη τρεις ανθρώποι ακόμη τρία θαύματα… ανασύρθηκαν ζωντανοί κάτω από καταρρεύσαντα κτίρια στην Τουρκία, 11 ημέρες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 45.000 νεκρούς, άφησε εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους και προκάλεσε μια τεράστια προσπάθεια αρωγής.

Ο Χακάν Γιασίνογλου, ηλικίας 40 ετών, διασώθηκε στην επαρχία του Χατάι, 278 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε μέσα στη νύχτα της 6ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα, ο Οσμάν Χαλεμπίγε, 14 ετών, και ο Μουσταφά Αβτσί, 34 ετών, σώθηκαν στην Αντιόχεια. Καθώς ο Μουσταφά Αβτσί μεταφερόταν, έγινε βιντεοκλήση με τους γονείς του, οι οποίοι του έδειξαν το νεογέννητο μωρό του. «Είχα χάσει εντελώς κάθε ελπίδα. Αυτό είναι ένα πραγματικό θαύμα. Μου έδωσαν πίσω τον γιο μου. Είδα τα συντρίμμια και σκέφτηκα ότι κανείς δεν θα μπορούσε να σωθεί ζωντανός από εκεί», δήλωσε ο πατέρας του. Ο εξαντλημένος Αβτσί επανενώθηκε αργότερα με τη σύζυγό του και την κόρη του σε νοσοκομείο της Μερσίνας.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται πλέον σε 39.672, γεγονός που την καθιστά τη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να εκτοξευθεί, δεδομένου ότι περίπου 264.000 διαμερίσματα χάθηκαν στον σεισμό και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στη γειτονική Συρία, που έχει ήδη συντριβεί από τον εμφύλιο πόλεμο ο οποίος διαρκεί για περισσότερο από μια δεκαετία, οι Αρχές έχουν αναφέρει περισσότερους από 5.800 θανάτους. Ο απολογισμός δεν έχει αλλάξει εδώ και ημέρες. Ο κύριος όγκος των θανάτων στη Συρία σημειώθηκε στα βορειοδυτικά, σε μία περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο με τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς η σύγκρουση έχει περιπλέξει τις προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό.

Σχετικά Άρθρα