ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ανακοινώνεται το 75% των ψηφοδελτίων

 ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ανακοινώνεται το 75% των ψηφοδελτίων

Συνεδριάζει εκτός απροόπτου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, με προγραμματισμένη ώρα έναρξης, στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου να εγκριθεί το 75% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά. Η προεργασία για αυτό το 75% έχει γίνει από την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, μετά από προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, δεν θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά θα γίνει μόνο μία πανηγυρικού τύπου ΚΕ κοντά στην προκήρυξη των εκλογών. Σε εκείνη θα εγκριθούν όλα τα ονόματα των υποψηφιοτήτων, που θα έχουν επιλεχθεί στο ενδιάμεσο, αλλά και του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τελικά θα είναι υποψήφιοι πρόσωπα της παλιάς φρουράς που το σκέφτονταν, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης που είδε τον Αλ. Τσίπρα και συμφώνησαν να κατέβει στις εκλογές. Επίσης, ο Νίκος Βούτσης θα είναι στην Α’ Αθηνών, ο Θοδωρής Δρίτσας τελευταία φορά υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς, ενώ δε θα πολιτευθεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Νέα πρόσωπα με ενδιαφέρον από το think tank του Αλ. Τσίπρα που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στις εκλογές είναι, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νίκος Φαραντούρης, στην Κεφαλλονιά και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, στα Ιωάννινα και η εγκληματολόγος και καθηγήτρια στο Πάντειο, Σοφία Βιδάλη.

Πάντως τα ονόματα εκπλήξεις δεν αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα αλλά τις επόμενες μέρες.

Σχετικά Άρθρα