Παραμυθιά: Οι αγρότες στους δρόμους – Ζητούν οριστική λύση για τα χρέη προς τη ΔΕΗ

 Παραμυθιά: Οι αγρότες στους δρόμους – Ζητούν οριστική λύση για τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Με αίτημα την οριστική λύση στα χρέη προς την ΔΕΗ των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων παραγωγοί του κάμπου Παραμυθιάς και τοπικοί φορείς πραγματοποίησαν στις 11 πρωί διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Σουλίου. Στην πεδιάδα της Παραμυθιάς δραστηριοποιούνται περίπου 3000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες είναι αντιμέτωποι με την διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια από την ΔΕΗ .

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα 7 αντλιοστάσια της περιοχής λόγω οφειλών περίπου 1,6 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο Γιώργος Μίνης γεωπόνος και παραγωγός, το θέμα έχει και κοινωνική διάσταση, γιατί οι αγρότες οδηγούνται σε μη αναστρέψιμη οικονομική καταστροφή.

Η Περιφέρεια Ηπείρου  στηρίζει τις προσπάθειες των ΤΟΕΒ για την εξεύρεση λύσης στην μόνιμη παροχή ηλεκτρική ρεύματος στα αντλιοστάσια.

“Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα είναι ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης Αλ.Καχριμάνης έχει κάνει προτάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την εξεύρεση λύσης για την αποπληρωμή του χρέους των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ, αλλά και για την στήριξη των αγροτών αναφορικά με  την μείωση του ενεργειακού κόστους”, δηλώνει στο ΑΠΕ, η Σταυρούλα Μπραίμη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και πρώην Δήμαρχος Σουλίου. “Καταστρέφεται η Οικονομία της περιοχής” επισημαίνει ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης

Σχετικά Άρθρα