Παπαδημούλης : Εφικτή η νίκη κι ας παίζουμε εκτός έδρας με κόντρα άνεμο και πουλημένο διαιτητή

 Παπαδημούλης : Εφικτή η νίκη κι ας παίζουμε εκτός έδρας με κόντρα άνεμο και πουλημένο διαιτητή

Κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για την αλλαγή στάσης του έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών άσκησε, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Μου κάνει εντύπωση ότι τελευταία ο συνάδελφός μου Νίκος Ανδρουλάκης σταμάτησε να βάζει τόσο έντονα στο κάδρο τον Μητσοτάκη όπως το έκανε τους πρώτους μήνες μετά την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του» τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό και αυτό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μέσω των εκλογών. Μπορεί να παίζουμε εκτός έδρας, με κόντρα άνεμο και με πουλημένο διαιτητή -την πλειοψηφία των ΜΜΕ- αλλά ο στόχος μας είναι απολύτως εφικτός. Δουλειά μας είναι να κάνουμε πιο ουσιαστική τη δημοκρατία και την Ελλάδα μια πιο σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, γιατί στα χρόνια του Μητσοτάκη θυμίζουμε πιο πολύ την Ουγγαρία και την Πολωνία παρά δυτική Ευρώπη».

«Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε το φόβο και την απέχθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απλή αναλογική και τις εκλογές, και ότι επιμένει, αφήνοντας ανοικτό το σενάριο και των τρίτων εκλογών, σε ένα δρόμο που παράγει αστάθεια. Ο δικός μας στόχος για πρωτιά στις εκλογές και προοδευτική διακυβέρνηση από την πρώτη κάλπη προκαλεί περισσότερη σταθερότητα και ταιριάζει και με το ευρωπαϊκό μοντέλο. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης που στις Βρυξέλλες εμφανίζεται με το λούστρο του κεντροδεξιού σύγχρονου ηγέτη στην Ελλάδα εφαρμόζει μεθόδους Στάζι στις παρακολουθήσεις και συκοφαντεί το ευρωπαϊκό μοντέλο. Μάλιστα, έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι ετοιμάζεται δήθεν να καταγγείλει νοθείες», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού ο Δημ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Έχει αποφασίσει να παίξει βρόμικα και τοξικά μέχρι τις εκλογές. Δεν πιστεύει ούτε καν ο ίδιος τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν εταιρείες όπως η Marc που πληρώνονται με τιμολόγια για… χωματουργικές εργασίες. Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κάνει κυβέρνηση με άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ακόμη κι αν είναι δεύτερος. Χθες είπε το θρασύτατο ότι δήθεν εμείς ξέρουμε ότι χάνουμε και ότι έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε σενάρια περί νοθείας. Όλα δείχνουν όμως ότι φοβάται την απλή αναλογική και ξέρει ότι δεν του βγαίνει η αυτοδυναμία. Γι’ αυτό άφησε ανοικτό και το σενάριο των τρίτων εκλογών. Είναι βέβαιο πλέον ότι είναι παράγοντας αστάθειας για τη χώρα και η εμμονή του να είναι πρωθυπουργός πλέον δεν περνάει. Αυξάνεται ο κόσμος που θέλει άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «οι εκλογές θα είναι ντέρμπι». «Χρειαζόμαστε αισιοδοξία αλλά όχι επανάπαυση και να μην υποτιμάμε καθόλου τον αντίπαλο και τις συστημικές του αβάντες», κατέληξε με νόημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχετικά Άρθρα