Μακρόν : “Είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία”

 Μακρόν : “Είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία”

«Είμαστε έτοιμοι για μια παρατεταμένη σύγκρουση. Λέγοντας αυτό, δεν το επιθυμώ. Αλλά πάνω από όλα, ακόμα κι αν δεν το επιθυμούμε, πρέπει συλλογικά να είμαστε αξιόπιστοι ως προς την ικανότητά μας να αντέξουμε σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

Παράλληλα παρότρυνε τους συμμάχους να εντείνουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία για να βοηθήσουν τη χώρα να διεξαγάγει μια απαραίτητη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας.

«Χρειάζεται οπωσδήποτε να εντείνουμε την υποστήριξή μας και την προσπάθειά μας στην αντίσταση του ουκρανικού λαού και του στρατού του και να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση που από μόνη της μπορεί να επιτρέψει αξιόπιστες διαπραγματεύσεις, καθορισμένες από την Ουκρανία, τις αρχές και τον λαό της», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τώρα δεν είναι η ώρα για διάλογο με τη Ρωσία.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι επιθυμεί να οργανώσει μια «διάσκεψη για την αεροπορική άμυνα της Ευρώπης» στο Παρίσι, κυρίως με τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

Αυτή η διάσκεψη «θα επιτρέψει την προσέγγιση αυτού του θέματος από τη βιομηχανική πλευρά, με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων βιομηχάνων που έχουν λύσεις να προσφέρουν, αλλά και από στρατηγική πλευρά και, θα έλεγα ίσως, πρωτίστως από στρατηγική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της αποτροπής», δήλωσε ο Μακρόν.

Κάλεσε τους Ευρωπαίους να «επανεπενδύσουν μαζικά» στην άμυνά τους για να αντιμετωπίσουν τις «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ήπειρος.

«Η πρώτη έκκληση είναι μια έκκληση να επανεπενδύσουμε μαζικά στην άμυνά μας, εάν εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε ειρήνη».

Σχετικά Άρθρα