Κουτσούμπας: Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται

 Κουτσούμπας: Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται

Όσο το φάρμακο είναι εμπόρευμα, όσο οι φαρμακοβιομήχανοι ιδιοποιούνται την κοινωνική εργασία των εργαζομένων στην έρευνα και την παραγωγή, όσο κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού, τότε τα άδεια ράφια των φαρμακείων θα εναλλάσσονται με τα λίγο πιο γεμάτα και πάντα θα χρυσοπληρώνει ο λαός για το φάρμακο που χρειάζεται, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για το φάρμακο, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ζήτησε να απαγορευτούν οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων και να μη γίνει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων. Είναι ανάγκη να υπάρχει δωρεάν φάρμακο για τον λαό, την ώρα που το χρειάζεται, επισήμανε. 

Σημείωσε πως τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την πολιτική τους έχουν διαμορφώσει ένα άθλιο σύστημα Υγείας για τον λαό, σύγχρονο και εύρωστο για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. 

Η πανδημία ανέδειξε ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής, το δημόσιο σύστημα Υγείας ήταν ανίκανο να αντιμετωπίσει τις λαϊκές ανάγκες, γεγονός που επιβεβαίωσε και η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ που κάνει λόγο για παντελή απουσία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου, με σοβαρές ελλείψεις και προκαλώντας σημαντική διαταραχή στους καρκινοπαθείς που δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας που μετατράπηκε σε σύστημα μίας νόσου. 

Όλες οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, συμπλήρωσε, έχουν περικόψει τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία, κατάργησαν ή συγχώνευσαν πολλά κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας οδηγώντας τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν από την τσέπη τους. 

Καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να δώσει λύση με την οργάνωση του αγώνα του και ισχυροποιώντας το ΚΚΕ που έχει πρωτοστατήσει, έχει δώσει εξετάσεις και τις έχει περάσει με επιτυχία στους αγώνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού. 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρέτισε τους αγώνες των εκπαιδευτικών, των καλλιτεχνών αλλά και των αγροτών που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα τους και τους στηρίζει. Όπως πρόσθεσε, μόνη πραγματική ανακούφιση είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ, που αρνούνται να αποδεχθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διαγραφή μέρους των χρεών, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων σε καύσιμα, λογαριασμούς Ενέργειας, αύξηση του αφορολόγητου στα 12 χιλιάδες ευρώ, απαγόρευση πλειστηριασμών α’ κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και ανέργων.   

Σχετικά Άρθρα