Καστελλόριζο: Χωρίς γενικό γιατρό το Πολυδύναμο Ιατρείο – Επιστολή σε Πλεύρη-Μητσοτάκη

 Καστελλόριζο: Χωρίς γενικό γιατρό το Πολυδύναμο Ιατρείο – Επιστολή σε Πλεύρη-Μητσοτάκη

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας (που κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό) απέστειλε ο δήμος Καστελλόριζου, για την ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού.

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμος, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, επισημαίνει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας. Το Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί, με δύο αγροτικούς ιατρούς.

Οι ανάγκες στελέχωσης βάσει του οργανογράμματος του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού είναι οι έξης: ένας ιατρός Γενικής Ιατρικής, δύο επιμελητές ιατροί, δύο νοσηλεύτριες, δύο αγροτικοί ιατροί και μία μαία.

Επιθυμούμε να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένας γιατρός Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Ιατρείο. Επίσης ζητάμε από την Πολιτεία να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και σε υπηρεσίες περίθαλψης, με την κάλυψη των θέσεων του αναγκαίου για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΠΙ ειδικευμένου ιατρικού, όσο και νοσηλευτικού παραϊατρικού προσωπικού.

Τέλος, θα θέλαμε να εξαλειφθούν άμεσα τα αισθήματα ανασφάλειας που δημιουργούνται στους κατοίκους καθώς και στους επισκέπτες – τουρίστες του νησιού, ως προς τη δυνατότητα του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Με εκτίμηση, ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Ασβέστης Νικόλαος».

Σχετικά Άρθρα