Απογοητευμένη η Καϊλή: Πίστευε πως θα αφεθεί ελεύθερη – Οι επόμενες κινήσεις

 Απογοητευμένη η Καϊλή: Πίστευε πως θα αφεθεί ελεύθερη – Οι επόμενες κινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή, απογοητεύτηκε από την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικοινώνησε με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που εκείνος δειπνούσε με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η κ. Καϊλή απογοητεύτηκε μιας και πίστευε πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αφού θεώρησε πως η διαδικασία πήγε πολύ καλά και εθίγησαν και θέματα που αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης, αλλά και πως αποδομήθηκε εντελώς η αξιοπιστία του Παντσέρι και των καταγγελιών.

Κατά την άφιξή του, ο Σβεν Μαρί σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι», δήλωσε.

Ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε πως η Εύα Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να ασκηθεί έφεση, η οποία πρέπει να εξεταστεί μέσα σε 15 ημέρες. Έφεση θα καταθέσει και ο Μαρκ Ταραμπέλα,που επίσης θα συνεχίσει να κρατείται αλλά όχι ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σβεν Μαρί: “Η Εύα είναι ένα τρόπαιο, έπρεπε να απελευθερωθεί”

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, στη Le Soir, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».

Ωστόσο, ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας αιχμηρά: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».