Απειλεί ΗΠΑ και Νότια Κορέα η Βόρεια Κορέα με “πρωτοφανή μέτρα”

 Απειλεί ΗΠΑ και Νότια Κορέα η Βόρεια Κορέα με “πρωτοφανή μέτρα”

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να λάβει «πρωτοφανή» μέτρα σε απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τα προετοιμασία πολέμου.

Οι δύο σύμμαχοι θα συζητήσουν, στη διάρκεια των κοινών αυτών ασκήσεων επί χάρτου που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, και την απάντησή τους στην περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Αν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ προχωρήσουν σε αυτά τα γυμνάσια, «θα είναι αντιμέτωπες με αντίμετρα (…) ισχυρά και πρωτοφανή», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του υπουργείου την οποία μετέδωσε το KCNA, η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι θα αναλάβει επιπλέον στρατιωτική δράση στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπό την επιρροή των ΗΠΑ, συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.

Η Σεούλ από την πλευρά της ελπίζει με αυτά τα γυμνάσια να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρα που ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιόνγκγιανγκ εξήγησε ότι θεωρεί αυτά τα κοινά γυμνάσια πρόβα ενόψει μιας εισβολής στη χώρα.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δηλώσει πέρυσι ότι το πυρηνικό καθεστώς της χώρας του είναι «αμετάκλητο». Έκτοτε η Πιόνγκγιανγκ έχει προχωρήσει σε πολλές πυρηνικές δοκιμές και έχει εκτοξεύσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, παρά τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα.

Σχετικά Άρθρα