Σπίρτζης: Όλος ο πλανήτης είδε τι σημαίνει ΕΛΑΣ Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου – Τι λέει η Αστυνομία

 Σπίρτζης: Όλος ο πλανήτης είδε τι σημαίνει ΕΛΑΣ Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου – Τι λέει η Αστυνομία

Δακρυγόνα σε κλειστό γήπεδο! Η επικίνδυνη ΕΛΑΣ του κυρίου Θεοδωρικάκου ξεπέρασε τον κακό της εαυτό», τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

«Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση βόλεϊ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες δεν δίστασαν να κάνουν ρίψη δακρυγόνου εντός του (μικρού) κλειστού σταδίου!

Η ανικανότητα της αστυνομίας να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του γηπέδου είναι παροιμιώδης αλλά η απόφαση να πνίξουν στα χημικά αθλητές, παράγοντες, φιλάθλους που βρίσκονταν εντός του γηπέδου είναι εγκληματική.

Οι εικόνες του πανικού που ακολούθησαν έκαναν τον γύρο του κόσμου, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού ημιτελικού και έτσι όλος ο πλανήτης είδε τι σημαίνει ΕΛΑΣ Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου.

Κι ενώ υπάρχει βίντεο από τη στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ ρίχνουν δακρυγόνα εντός του γηπέδου, η ΕΛΑΣ στην επίσημη ενημέρωσή της διαψεύδει – για μια ακόμη φορά – τα μάτια μας αφού αναφέρει πως “πραγματοποιήθηκε εξωτερικά του γηπέδου η χρήση των αναγκαίων μέσων”.

Καιρός είναι ο κύριος Θεοδωρικάκος και η ηγεσία της ΕΛΑΣ να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους…

ΥΓ: Περιμένουμε ακόμη απαντήσεις από τον υπουργό Προπαγάνδας για την εμπλοκή συνεργατών του με την Greek Mafia. Η αφωνία και το πολιτικό θράσος συνεχίζονται» καταλήγει η δήλωση.

ΕΛ.ΑΣ.: «Αναγκαίο μέτρο τα δακρυγόνα μετά από επίθεση 500 οπαδών»

Η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η χρήση χημικών έγινε λόγω επίθεσης 500 οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από το κλειστό του Αγίου Θωμά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και την αναβολή του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Challenge Cup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή του αγώνα πετοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο Κλειστό Γήπεδο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου.

Περί ώρα 17.00 ξεκίνησε η προσέλευση των φιλάθλων εξωτερικά του γηπέδου, φτάνοντας περί τα 2.000 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν διέθεταν εισιτήριο.Unmute

Την 17.40 ώρα και λόγω της αυξημένης προσέλευσης φιλάθλων αποφασίστηκε το άνοιγμα των θυρών του γηπέδου.

Περί την 18.15 ώρα και ενώ είχαν εισέλθει εντός του γηπέδου περί τα 500 άτομα, φίλαθλοι που βρίσκονταν εξωτερικά των θυρών 3 και 6 του γηπέδου, πραγματοποίησαν, από κοινού με αυτούς που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, ταυτόχρονες επιθέσεις προς τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια και βαρελότα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω επιθέσεων υπήρξε ο τραυματισμός 4 αστυνομικών και συγκεκριμένα, δύο με χτυπήματα στο κεφάλι από πέτρα, ένας στον ώμο από πέτρα και ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και εξάρθρωση ώμου. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.

Από τις δυνάμεις αποκατάστασης τάξης, που λάμβαναν μέτρα στο γήπεδο, πραγματοποιήθηκε εξωτερικά του γηπέδου η χρήση των αναγκαίων μέσων, αποσκοπώντας στον απεγκλωβισμό των στατικών δυνάμεων και στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και την αποτροπή νέων επιθέσεων.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αγώνας πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο με πρωτοβουλία της γηπεδούχου ομάδας, αν και από την Ελληνική Αστυνομία είχε ζητηθεί η διεξαγωγή του στο Ο.Α.Κ.Α., λόγω της μικρής χωρητικότητας του προαναφερόμενου γηπέδου και της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης φιλάθλων, ενώ παράλληλα ως χρόνος για το άνοιγμα των θυρών και την είσοδο τον φιλάθλων καθορίστηκε η 17.45 ώρα, αν και η γηπεδούχος ομάδα είχε προτείνει την 18.00 ώρα

Σχετικά Άρθρα