Σπαλιάρας σε Τεντόγλου: “Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν… ” – Θύελλα στο twitter

 Σπαλιάρας σε Τεντόγλου: “Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν… ” – Θύελλα στο twitter

Η αδιανόητη απόφαση της World Athletics να ακυρώσει το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,40 μ., λόγω των παπουτσιών του. Λίγο αργότερα, ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε την απάντηση του με το άλμα του στα 8,41 Η απόφαση προκάλεσε θύελλα στα social media με τα σχόλια να πέφτουν βροχή.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το επικό σχόλιο του Γιάννη Σπαλιάρα κάτω από την ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου στο instagram που αμέσως έγινε… viral.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και μοντέλο σχολίασε την ανάρτηση του πρωταθλητή σχετικά με την ακύρωσή της επίδοσής του λόγω του παπουτσιού του:

Ο Γιάννης Σπαλιάρας έγραψε: «Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν πηδήξουμε… πήγαινε τώρα θυμωμένος να τους …».

Νωρίτερα θέση για το θέμα πήρε και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ άνοιξε διάλογο με τον παλιό πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη και τοποθετήθηκε για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

  • Ιακωβάκης: «Μεγάλο πρόβλημα οι κανονισμοί με τα παπούτσια, ο έλεγχος και η επικαιροποίηση των προδιαγραφών. Υπάρχει κανονισμός της world athletics για τις προδιαγραφές κάθε παπουτσιού ανά αγώνισμα. Το παπούτσι του μήκους έχει άλλες προδιαγραφές από του τριπλούν στο πάχος. ΧΩΡΙΣ να γνωρίζω λεπτομέρειες, υποθέτω πως κάπου εκεί έχει γίνει το μπέρδεμα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πέρυσι με την Ρόχας που αγωνίστηκε με το παπούτσι του τριπλούν σε αγώνα μήκους και δεν μέτρησε το αποτέλεσμα».
  • Στεφανίδη: «Άσε Περικλή το κοιτάξαμε χθες. Και του τριπλούν και του μήκους της adidas επιτρέπονται για μήκος. Ο Μιλτος φοράει άλλο καρφί. Το οποίο επίσης επιτρέπεται. Αλλά έτυχε να φορέσει ένα special edition χρώμα και δεν του επικοινωνούν την επίδοση. Γιατί το μοντέλο είναι κανονικά μέσα στη λίστα και επιτρέπεται για μήκος».
  • Ιακωβάκης: «Αφού είναι έτσι, τότε θα πρέπει να μετρήσει κανονικά η επίδοση του. Είναι μεγάλο φάουλ των διοργανωτών. Υποθέτω πως θα «πάρουν πίσω» την απόφαση. Ο κανονισμός λέει στα field events 20mm maximum thickness (except Triple Jump που έχει 25mm). Για αυτό δεν μέτρησε πέρυσι της Ρόχας ο αγώνας που είπα παραπάνω. Δεν ξέρω αν έχει η adidas άλλο παπούτσι για τριπλούν ή άλλο για μήκος. Σε κάθε περίπτωση είναι «μεγάλη πατάτα» των διοργανωτών και της World Athletics».
  • Στεφανίδη: «Ναι το γνωρίζω πολύ καλά καθώς αναγκάστηκα να αλλάξω τα καρφιά τα οποίου φορούσα μια δεκαετία την ολυμπιακή χρονιά. Το θέμα είναι να υπάρχει έλεγχος πριν τον αγώνα. Το οποίο τους το έχουμε ζητήσει δεκάδες φορές και δεν το κάνουν. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κοιτάνε τα καρφιά μας στο call room. Ούτε στο παγκόσμιο ούτε στο πανευρωπαϊκό δεν ασχολήθηκαν να τα κοιτάξουν. Τέλος το θέμα είναι αυτοί οι κανονισμοί να μην επηρεάζουν μόνο τους κορυφαίους όπως τον Μίλτο και την Rojas. Δεν θα είχε γίνει αυτό αν αυτά τα καρφιά τα φορούσε ο 6ος ή ο 12ος».

Ο Έλληνας πρωταθλητής πριν από μερικές ημέρες συμμετείχε στο μίτινγκ του Τορούν και στη δεύτερη προσπάθεια του «πέταξε» στα 8,40 μέτρα. Ωστόσο, το κορυφαίο άλμα του ακυρώθηκε για παράτυπα παπούτσια. Η εκπληκτική επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου θεωρήθηκε άκυρη από τη World Athletics, προκαλώντας το ξέσπασμα του Έλληνα Πρωταθλητή.

«Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.

Ελέγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένο”», ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου στην ανάρτησή του.

Σχετικά Άρθρα