Παπαδημούλης: Το ψύχος ήταν πολικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου 

 Παπαδημούλης: Το ψύχος ήταν πολικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου 

«Μέσα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ψύχος ήταν πολικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη την Τετάρτη στη συζήτηση για τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Star Κεντρικής Ελλάδας, αμέσως μετά τη συζήτηση-κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση στην Ολομέλεια της ευρωβουλής, ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών επέκρινε σφοδρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού».

Επιπλέον δήλωσε: «Η πρωτοβουλία για τη συζήτηση στην Ολομέλεια πάρθηκε, για να είμαστε δίκαιοι, από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ “έφαγαν πολύ ξύλο” -με επιχειρήματα φυσικά- από όλους σχεδόν. Καθώς ακόμη και τώρα ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις των δύο ευρωβουλευτών κκ Ανδρουλάκη και Κύρτσο -που μάλιστα όταν παρακολουθούταν από την ΕΥΠ ήταν και ευρωβουλευτής της ΝΔ! Αυτό είναι ξεφτίλα! Και τώρα του βγάζουν ότι δήθεν χρωστάει στο δημόσιο. Αλλά χρωστούσε και όταν τον έβαζε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ο μεγαλύτερος μπαταχτσής στην Ελλάδα… Ο οποίος, πέραν του ότι χρωστάει πάνω από 1 εκατ. ευρώ εδώ κι εκεί, πέραν του ότι χρωστάει το κόμμα του, και ως εκδότης του “Κύρηκα των Χανίων” έχει πετύχει με τους φίλους του τραπεζίτες μια χαριστική ρύθμιση που αν τη δίνανε και στον κ. Κύρτσο δεν θα χρωστούσε τίποτα…»

«Δυστυχώς, και το επισήμανα και στην ομιλία μου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έρχεται στις Βρυξέλλες παριστάνει τον σύγχρονο κεντροδεξιό πολιτικό, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με την ΕΥΠ και το Predator ομοιάζουν με την ανατολικογερμανική Στάζι. Δυστυχώς ορισμένοι ντροπιάζουν με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία», υπογράμμισε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε επιπλέον: «Οι κκ Καραμανλής και Σαμαράς, πρώην αρχηγοί της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας μίλησαν για δημοκρατική εκτροπή! Αν και στην πρόταση μομφής ψήφισαν υπέρ του πρωθυπουργού… Ακόμη και η αδελφή του πρωθυπουργού η κα Μπακογιάννη, ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις από τη ΝΔ». Ερωτηθείς για τη στάση του Κωστή Χατζηδάκη, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «αυτοταπείνωσή του, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο κλάφτηκε για το θέμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Στις 28 Φεβρουαρίου καλούμε εδώ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον κ. Ράμμο και τον κ. Μενουδάκο να μας ενημερώσουν. Αυτό δηλαδή που αρνήθηκε η ελληνική Βουλή, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση. Στις αρχές Μαρτίου θα έρθει διακομματική αντιπροσωπεία του Ε/Κ στην Αθήνα για να εξετάσει την πορεία του κράτους δικαίου. Την άνοιξη, πιθανότερα το Μάιο, το πόρισμα της Επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις, που δεν κουκουλώνει το θέμα όπως η βουλή, θα έρθει για έγκριση στην Ολομέλεια του Ε/Κ. Είμαι βέβαιος ότι θα εγκριθεί από μια ευρεία πλειοψηφία».

«Στην Ελλάδα προσπαθούν να εμφανίσουν την κα Σόφι ιν Βελτ, την κεντροδεξιά επικεφαλής της PEGA, που είναι δημοκράτισσα, ως μια “μάγισσα”, φίλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που μισεί τον Μητσοτάκη…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής, που επιπλέον είπε: «Μέχρι και η Κομισιόν και το Συμβούλιο, η σουηδική προεδρεία της ΕΕ, επέκριναν το έλλειμμα σεβασμού του κράτους δικαίου στην Ελλάδα με ευθύνη Μητσοτάκη».

Για το QatarGate δήλωσε: «Το μεγάλο αυτό σκάνδαλο κάνει μεγάλη ζημιά στο Ε/Κ και ακόμη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Τσάμπα πήγε η χαρά ότι είχαμε δύο Έλληνες Αντιπροέδρους στο Ε/Κ γιατί η κα Καϊλή καθαιρέθηκε και έμεινα πάλι μόνος. Στο σκάνδαλο αυτό δυστυχώς βλέπουμε ακόμη την κορυφή του παγόβουνου και έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη».

Για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν κατηγορηματικός: «Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης έχει από τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ, τις χαμηλότερες συντάξεις, και είναι στον πάτο της ευρωζώνης. Από πλευράς ακρίβειας σπάμε ρεκόρ και στην ενέργεια και στα είδη διατροφής. Η κερδοσκοπία είναι στα ύψη». Και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με δική της ευθύνη, χωρίς να φταίει η ΕΕ, έκοψε τη 13η σύνταξη και στέρησε 4,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους σε μια τετραετία, τους στέρησε άλλα 2,5 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά, και δηλαδή συνολικά έφαγε 7 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Για να δώσει τώρα προεκλογικά εφάπαξ 300 εκατ. ευρώ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, παρά την τρόικα και τον Σόιμπλε, να νομοθετήσει τη 13η σύνταξη. Και εκείνη την περίοδο που ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα…».

«Αυτό που και ως πολίτης δεν μου αρέσει είναι το εξής: αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα από τους πολιτικάντηδες -και η ΝΔ είναι πολιτικάντικη κυβέρνηση- είναι ότι παραμονές των εκλογών δίνουν κάτι μικρό εφάπαξ ως επίδομα αναποφάσιστων, και μετά τις κάλπες κόβουν, κόβουν, κόβουν! Ειδικά αυτό που γίνεται με τους συνταξιούχους είναι τέτοια περίπτωση», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ, για να προσθέσει: «Εμείς διεκδικούμε την πρωτιά και τη νίκη στις εκλογές γιατί για να έχουμε δημοκρατία πρέπει να αλλάξουμε και κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Αλλά και για να έχουμε και δικαιοσύνη, και για να παράγουμε περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζουμε δικαιότερα. Αισιοδοξώ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα συμπράξει με τον ωτακουστή του…».

«Το παραμύθι όλοι ίδιοι είναι -που τελευταία ακούω πολλούς να το λένε- δεν είναι η αλήθεια! Υπάρχουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και δίνουν τα λεφτά στα λεφτά, όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχουν και αυτοί, που με λάθη και αδυναμίες, προσπαθούν για δικαιοσύνη παντού. Και στην τσέπη των πολιτών και το κοινωνικό κράτος και στην παιδεία και στην υγεία. Και εναντίον της διαφθοράς και της κλοπής του δημόσιου χρήματος. Οι υποκλοπές έγιναν και για λόγους διαφθοράς. Για ποιο λόγο παρακολουθούν νομίζετε και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ;», είπε.

Και κατέληξε: «Νομίζω ότι το να μην παρακολουθούνται οι Αριστεροί βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι λίγο ανέκδοτο όταν ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί και την οικογένειά του και τους υπουργούς του και τους στρατηγούς του… Εγώ αποφεύγω να μιλάω στο κινητό λέγοντας εμπιστευτικά πράγματα».

Σχετικά Άρθρα