Μπάιντεν: “Θα καταρρίπτουμε κάθε ύποπτο αντικείμενο” – “Ιδιώτες και όχι η Κίνα πίσω από τα μπαλόνια”

 Μπάιντεν: “Θα καταρρίπτουμε κάθε ύποπτο αντικείμενο” – “Ιδιώτες και όχι η Κίνα πίσω από τα μπαλόνια”

Μήνυμα προς όλους για τα ιπτάμενα αντικείμενα έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. «Θα καταρρίπτουμε κάθε ύποπτο αντικείμενο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως ιδιώτες και όχι η Κίνα κρύβονται πίσω από τα μπαλόνια.

Ο Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο από τότε που το φερόμενο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο πέταξε πάνω από πολλές πολιτείες πριν από περίπου μια εβδομάδα.

«Κατόπιν σύστασης από τις αμερικανικές υπηρεσίες της χώρας, έδωσα εντολή να καταρρίψουμε αυτά τα τρία αντικείμενα λόγω κινδύνων για την εναέρια κυκλοφορία και επειδή δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο επιτήρησης ευαίσθητων εγκαταστάσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο αμερικανικός και ο καναδικός στρατός εξακολουθούν να μελετούν το «μπαλόνι» που έχει καταρριφθεί προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα τρία αντικείμενα.

Ο πρόεδρος τονίζει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτά τα αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν εκτιμάται ότι σχετίζονται με τα κατασκοπευτικά «μπαλόνια» της Κίνας.

Η τελευταία εκτίμηση είναι ότι ήταν ιδιωτικής χρήσης «μπαλόνια», λέει ο Μπάιντεν. Προειδοποιεί μάλιστα: «Οποιοδήποτε αντικείμενο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, θα καταρρίπτεται», ενώ προσθέτει ότι τα έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την έρευνα των ιπτάμενων αντικειμένων, θα παραμείνουν απόρρητα, αλλά θα γνωστοποιηθούν στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι, τρία άγνωστα αντικείμενα καταρρίφθηκαν από τις ΗΠΑ, ένα στον εναέριο χώρο της Αλάσκας την Παρασκευή (10/2), ένα άλλο πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο (11/2) και ένα τρίτο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Κυριακή (12/2).

Το διάγγελμα αυτό έρχεται έπειτα από απαίτηση του πολιτικού κόσμου της Αμερικής να δοθούν πληροφορίες αναφορικά με το ζήτημα και έπειτα από άσκηση κριτικής πως υπήρξε έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα