Λούκα Κατσέλη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει αίσθηση της αγοράς όταν λέει να τα βρουν οφειλέτες με τους servicers – Αιχμές για Στουρνάρα

 Λούκα Κατσέλη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει αίσθηση της αγοράς όταν λέει να τα βρουν οφειλέτες με τους servicers – Αιχμές για Στουρνάρα

Την ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές και να αλλάξει ο Πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2020, υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου που αφήνει έρμαια στις ορέξεις των funds και των servicers 700.000 δανειολήπτες.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αίσθηση της αγοράς» σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην προτροπή του πρωθυπουργού να τα βρουν οι οφειλέτες με τους servicers. «Αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο πρόβλημα για έναν οφειλέτη να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε από τις εταιρείες διαχείρισης» σημείωσε. 

Μιλώντας στην εκπομπή +news, η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο Πτωχευτικός του 2020 «έχει τρομακτικά προβλήματα, δεν προστατεύει τα δικαιώματα του οφειλέτη». «Πρέπει να αλλάξει για πολλούς λόγους ο Πτωχευτικός και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν τις εκλογές. Μέχρι να αλλάξει και τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές πρέπει να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί» σημείωσε. Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει από την Τράπεζα της Ελλάδας ένα εποπτικό πλαίσιο, το οποίο «να είναι δεσμευτικό για τις εταιρείες διαχείρισης έτσι ώστε με ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες να προστατεύονται εξίσου όχι μόνο τα συμφέροντα των πιστωτών, αλλά και τα συμφέροντα των οφειλετών».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου η Λούκα Κατσέλη άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταϊκούρα. «Η απόφαση αυτή παραδόξως είχε προαναγγελθεί και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και από τον υπουργό Οικονομικών. Έγινε σε χρόνο ρεκόρ οκτώ ημερών, πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα», συμπλήρωσε με νόημα.

Για τις επιπτώσεις δε που θα έχει για την κοινωνία, η Λούκα Κατσέλη σημείωσε ότι θα είναι αρνητικές. «Θα προχωρήσουμε σε χιλιάδες πλειστηριασμούς σε μία περίοδο με οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα για χιλιάδες οικογένειες», ανέφερε. «Το ελληνικό δημόσιο θα χάσει περίπου 59 δισ. από φόρους και τέλη, τα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα