Κιβωτός: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας Αντώνιος

 Κιβωτός: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας Αντώνιος

Nέα προθεσμία έλαβε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος θα έδινε εξηγήσεις ως ύποπτος για βαριά αδικήματα αύριο Παρασκευή (17/2).

Ωστόσο, ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 23 Φεβρουαρίου, καθώς ενσωματώθηκαν στην υπόθεση νέα στοιχεία από καταθέσεις από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο με τους δικηγόρους του να ζητούν να τα μελετήσουν.

Είχε προηγηθεί η προθεσμία για την Παρασκευή, που είχε δοθεί στις 3 Φεβρουαρίου και ενώ είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της Εισαγγελέως Ανηλίκων και των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου, Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου, καθώς είχε αρχικά υπάρξει προφορική άρνηση για τη χορήγηση της. Βρέθηκε όμως συμβιβαστική λύση και δόθηκε η προθεσμία από την εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» κλήθηκε για εξηγήσεις ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Ο κληρικός κατηγορείται για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

Σχετικά Άρθρα