Γιατί ο Μάκης Βορίδης χρωστά κέρασμα …ένα ουϊσκι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- Το στοίχημα, η στιχομυθία και το βίντεο-απόδειξη

 Γιατί ο Μάκης Βορίδης χρωστά κέρασμα …ένα ουϊσκι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- Το στοίχημα, η στιχομυθία και το βίντεο-απόδειξη

Στην σημερινή πρωϊνή εκπομπή του Σκάϊ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε -μεταξύ άλλων- αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με το εάν όντως η Ν.Δ είχε δεσμευτεί πριν τις ευρωεκλογές του 2019 ότι όταν εκλεγεί ως κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει την 13η σύνταξη. Τότε, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι επρόκειτο για επίδομα με προεκλογικό στόχο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε πως η δέσμευση, τότε, της Ν.Δ έχει καταγραφεί, και μέσω δήλωσης του σημερινού πρωθυπουργού αλλά και κορυφαίων στελεχών, ενώ ο Μάκης Βορίδης είπε πως “ουδέποτε έχουμε πει κάτι τέτοιο”. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τον προκάλεσε για στοίχημα …ένα ουϊσκι και ο υπουργός Εσωτερικών ανταποκρίθηκε.

Ε, το στοίχημα το κέρδισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δείτε το βίντεο με την στιχομυθία και το…στοίχημα εδώ

Τι συνέβη αναλυτικά

Βρισκόμενοι στο ίδιο πάνελ του ΣΚΑΪ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι προ των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε για τη 13η σύνταξη και είχε δηλώσει «ότι θα την κρατήσει και δεν το έκανε». Βλοσυρός ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Όχι, ο κ. Μητσοτάκης δεν το είπε ποτέ». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε με τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά κοφτά: «Όχι, δεν το έχουμε πει ποτέ».

Μόνο που εκτός από τα γραπτά και τα βίντεο από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μένουν στον αιώνα τον άπαντα. Έτσι και η συνέντευξη που είχε δώσει στην ΕΡΤ προεκλογικά ο Μάκης Βορίδης. Ήταν 14 Μαΐου 2019, όταν ρωτήθηκε και απάντησε: «Αφού το ψηφίσαμε προφανώς δεν το κόβουμε. Ό,τι ψηφίζουμε μας δεσμεύει».

Την σχετική δέσμευση είχε διατυπώσει ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” της ΕΡΤ με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, στις 14 Μαϊου του 2019. Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα