Επικό! -Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 ως απάντηση στην IAAF που ακύρωσε τα 8,40 λόγω… παπουτσιών (vid)

 Επικό! -Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 ως απάντηση στην IAAF που ακύρωσε τα 8,40 λόγω… παπουτσιών (vid)

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της IAAF να ακυρώσει το άλμα του στα 8,40μ., ο Μίλτος Τεντόγλου επανήλθε δίνοντας απάντηση με έγκυρη προσπάθεια στα 8,41μ. στο μίτινγκ του Λιέβεν, επιτυγχάνοντας την κορυφαία επίδοση για το 2023 στο άλμα εις μήκος.

«Είστε οι μεγαλύτερες παιχτούρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικότερο από αυτό που συνέβη. Σπουδαίοι αθλητές με υποστήριξαν άμεσα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Είστε σαν οικογένεια για εμένα», έγραψε λίγο μετά τη νέα του επιτυχία ο Μίλτος Τεντόγλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram

Δείτε σε βίντεο την προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου

Η απόφαση της World Athletics, στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση “Black Panther” των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Σύμφωνα με τη World Athletics, το μοντέλο αυτό απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Όμως, κανείς δεν είχε ελέγξει τα παπούτσια του Τεντόγλου πριν εκκινήσει τις προσπάθειές του στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τορούν.

Στο μίτινγκ στο Λιεβέν όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου… έκλεισε στόματα με ιδανικό τρόπο, αφού το άλμα του ήταν και πάλι το κορυφαίο για φέτος στον κόσμο. Ο Έλληνας αθλητής προσγειώθηκε στα 8.41μ και έστειλε μήνυμα πως είναι ο κορυφαίος!

Σχετικά Άρθρα