Τούρκος δημοσιογράφος: “Ξυπνήστε, δεν είναι εχθροί μας οι Έλληνες”

 Τούρκος δημοσιογράφος: “Ξυπνήστε, δεν είναι εχθροί μας οι Έλληνες”

Άντρες της ΕΜΑΚ αγγαλιάζονται μετά την διάσωση παιδού από τα ερείπια του μεγάλου σεισμού

Βολές κατά Ερντογάν και όσων υποστηρίζουν ότι οι «ξένοι» είναι εχθροί της Τουρκίας εξαπέλυσε με άρθρο του ο Τούρκος δημοσιογράφος Αντέμ Γιαβούζ Αρσλάν, με αφορμή τον φονικό σεισμό.

Ο Αρσλάν τονίζει στο άρθρο του στο tr724 ότι οι «ξένοι» είναι εκείνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση των ανθρώπων από τα συντρίμμια, ανάμεσά τους και οι Έλληνες διασώστες.

Ο δημοσιογράφος επιτίθεται επίσης κατά όσων συνεχίζουν να διαδίδουν σενάρια συνωμοσιολογίας, αναφερόμενος στο ναύαρχο ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ξένοι διασώστες δρούσαν και ως … «κατάσκοποι».

«Δεν ήταν αρκετό το 7,7;», διερωτάται τονίζοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, ενώ αναφέρει ότι το καθεστώς Ερντογάν κρύβεται πίσω από τη ρητορική της «καταστροφής του αιώνα» για να καλύψει την αμέλεια και τα λάθη του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι σεισμοί αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να ταρακουνήσουν κάποιους ανθρώπους σχετικά με τις απόψεις τους.

«Υπάρχουν ξένες δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν την Τουρκία, να αναπτυχθεί, κάνουν κάθε είδους βρώμικα σχέδια για να διχάσουν και να διαμελίσουν την Τουρκία», είναι μια από τις απόψεις που κατακρίνει το άρθρο.

Αναφέρει, δε, ότι οι πεποιθήσεις αυτές είναι διαχρονικές και δεν εμφανίστηκαν μαζί με τη διακυβέρνηση του Ερντογάν.

«Έχουν γραφτεί τέτοιες θεωρίες, έχουν επεξεργαστεί τέτοια σενάρια που όσοι τα γράφουν ή τα διαβάζουν και τα πιστεύουν μπορούν πλέον να θεωρούνται απελπιστικές περιπτώσεις ιατρικά» τονίζει ο δημοσιογράφος.

«Το θέμα είναι ότι αυτή η τρελή ρητορική βρίσκει ανταπόκριση και σε μεγάλες ομάδες του λαού», προσέθεσε.

«Η φούσκα των “ξένων δυνάμεων”, την οποία η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της ενισχύουν σταθερά εδώ και χρόνια, γκρεμίστηκε από τον σεισμό», είπε.

«Οι χώρες, οι θεσμοί και τα άτομα που το καθεστώς Ερντογάν και οι εταίροι του εδώ και χρόνια χαρακτήριζαν ως ”εξωτερικές δυνάμεις” έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία. Όλοι τους συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης μέσα στο κρύο, και αγκαλιάζονταν χαρούμενοι μετά από κάθε διάσωση. Ουσιαστικά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γκρέμισαν την θεωρία του κινδύνου από τις ”ξένες δυνάμεις” που προωθούσε ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του. Δεν ήρθαν δηλαδή οι ΗΠΑ για να εισβάλουν στην Τουρκία, η Ελλάδα και Αρμενία δεν είναι εχθροί και πως τελικά ο Τούρκος έχει και άλλον φίλο εκτός από τον Τούρκο», σημείωσε ο Αρσλάν.

Τέλος, ο Τούρκος δημοσιογράφος, ζητάει από τους συμπατριώτες του εάν και πάλι μετά τους τελευταίους φονικούς σεισμούς εμφανιστούν διάφοροι συνωμοσιολόγοι που θα κατηγορούν πάλι «ξένες δυνάμεις» για τα δεινά της Τουρκίας, απλά να μην τους δώσουν σημασία.

«Ο σεισμός 7,7 μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για τις μάζες, υπνωτισμένες από την κυβέρνηση, να ξυπνήσουν από το παραμύθι των “εξωτερικών δυνάμεων”», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα