Τουρκία: Το ευχαριστώ της Sabah στην ΕΜΑΚ – “Δεν θα σας ξεχάσουμε”

 Τουρκία: Το ευχαριστώ της Sabah στην ΕΜΑΚ – “Δεν θα σας ξεχάσουμε”

Συνεχίζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ τα εγκωμιαστικά σχόλια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του λαού της σεισμόπληκτης γειτονικής χώρας. «Δεν θα σας ξεχάσουμε», είναι το «ευχαριστώ» της εφημερίδας Sabah που – με τη δική της σειρά – εκφράζεται με πολύ θερμά λόγια για το τιτάνιο έργο των Ελλήνων διασωστών. 

Η «Sabah» επισημαίνει πως ομάδες από 60 χώρες συνεχίζουν ακόμα το έργο της ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια, ενώ γίνεται ειδική μνεία για την Ελλάδα και αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού. Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης επέστρεψε από την Τουρκία και την υποδέχθηκαν υπουργοί εν μέσω επευφημιών στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”».

sabah

Γίνεται, δε, αναφορά και σε τίτλους ελληνικών ΜΜΕ που περιέγραφαν την επιστροφή της ΕΜΑΚ ως επιστροφή ηρώων.

Το δημοσίευμα κοινοποίησε μέσω Twitter και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αναφέροντας στα αγγλικά:

«”Δεν θα σας ξεχάσουμε” είναι ο τίτλος που χρησιμοποίησε η Sabah, κάνοντας αναφορά στις ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης στο Χατάι, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξε να βοηθήσει την Τουρκία από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού».