ΣΥΡΙΖΑ: Πώς εκτιμούν στην Κουμουνδούρου την επαναφορά της “τερατογένεσης” και την εικόνα Μητσοτάκη στη Δ. Μακεδονία

 ΣΥΡΙΖΑ: Πώς εκτιμούν στην Κουμουνδούρου την επαναφορά της “τερατογένεσης” και την εικόνα Μητσοτάκη στη Δ. Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε για τα καλά στο γήπεδο που θέλησε να στρώσει ο αντίπαλός του και τον κάλεσε και ο ίδιος σε απευθείας μετάδοση σε τηλεμαχία. Του πέταξε όμως και το γάντι εμφανιζόμενος βέβαιος ότι δεν σκοπεύει γιατί δεν θέλει να επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τo κλίμα που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με δυο διαδοχικές δημοσκοπήσεις με εκτιμήσεις για αυτοδυναμία της ΝΔ στο δεύτερο γύρο, ουσιαστικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη παραδέχτηκε ότι φοβάται ακόμη και για το αν θα έχει την πρωτιά η ΝΔ από τον πρώτο γύρο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν στην Κουμουνδούρου μόλις άκουσαν τον πρωθυπουργό να επαναφέρει με δραματικό τόνο τα σενάρια της τερατογένεσης από τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων.

  • Για τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο δεν ήταν παρά η παραδοχή ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αέρα νικητή δεν έχει αλλά αισθάνεται ήδη την ανάσα του.

«Για να το δηλώσει αυτό ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσει, λίγο ταραγμένο τον βλέπω το τελευταίο διάστημα. Με τέτοια δημοσκοπική υπεροχή γιατί βάζει τέτοια ζητήματα στο τραπέζι;»

Απογοήτευση στη Δ. Μακεδονία

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού απέδωσαν τη σπασμωδική αυτή κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ψυχρολουσία από την χλιαρή υποδοχή που του επεφύλαξαν στη Δυτική Μακεδονία οι πολίτες.

Τα γαλάζια κάστρα δεν έδειξαν ενδιαφέρον και οι συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ ήταν κατώτερη κάθε προσδοκίας επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου παρατηρώντας τις εικόνες που έφτασαν από Καστοριά, Φλώρινα και Κοζάνη. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μετέφεραν και το κλίμα απογοήτευσης που κυριάρχησε σε αυτή την περιοδεία του πρωθυπουργού.

  • Ο κ. Τσίπρας πάντως κατέβηκε και στο γήπεδο που στρώνει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης και στις επιθέσεις περι τοξικότητας και πόλωσης την οποία χρεώνει στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι είναι έτοιμος να κατέβει σε απευθείας διάλογο μαζί του ενώπιον των πολιτών.

Μάλιστα επέστρεψε την ευθύνη της τοξικότητας στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη γιατί όπως είπε οταν δεν συζητάμε και δεν υπάρχει αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων είναι που πολλαπλασιαζεται η τοξικότητα στο δημόσιο λόγο είπε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξή του.

Γι’ αυτό το λόγο του πέταξε και πάλι το γάντι καλώντας τον, αν θέλει τη σύγκριση των δυο κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να «κατέβει» σε debate γνωρίζοντας φυσικά ότι μέχρι  ο πρωθυπουργός θα το αποφύγει φοβούμενος ουσιαστικά τη μεταξύ τους σύγκριση.

Καμία προστασία

Το δεύτερο στοιχείο που κρατούν οι συνεργάτες του Αλέξης Τσίπρα από τη συνέντευξή του στον ALPHA είναι το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών.

  • Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Παρά τις διορθωτικές κινήσεις που σκοπεύει να κάνει στο ζήτημα του εξωδικαστικού ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να παρέμβει ακριβώς γιατί αυτό είναι το σχέδιο της ίδιας της ΝΔ των Πάτσηδων και υιών, όπως σημείωσε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. 


Σχετικά Άρθρα