Σκάνδαλο για τη Μπαρτσελόνα: Φέρεται να πλήρωσε 1,4 εκατ ευρώ σε εταιρεία διαιτητή

 Σκάνδαλο για τη Μπαρτσελόνα: Φέρεται να πλήρωσε 1,4 εκατ ευρώ σε εταιρεία διαιτητή

Ένα σκάνδαλο που απειλεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις πλήττει την Μπαρτσελόνα. Για τρία χρόνια, μεταξύ 2016 και 2018, ο καταλανικός σύλλογος φέρεται να κατέβαλε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία που αποδίδεται στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής των διαιτητών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν διαιτητής για 13 σεζόν στην κορυφαία ισπανική κατηγορία και στη συνέχεια έγινε διευθυντής της καταλανικής επιτροπής διαιτησίας.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Το θέμα προέκυψε μετά από έλεγχο της φορολογικής υπηρεσίας στην εταιρεία του, Dasnil 95 SL . Από την οποία προέκυψε ότι η Μπαρτσελόνα πλήρωσε σε τρεις ετήσιες δόσεις για το 2016 (532.728,02 ευρώ), το 2017 (541.752) και το 2018 (318.200), συνολικά 1.392.680 ευρώ.

Την είδηση αποκάλυψε το ραδιόφωνο Ser Catalunya.

Ποιο θα μπορούσε όμως να είναι το κίνητρο για αυτές τις πληρωμές σε μια εταιρεία της οποίας ο πρώην διαιτητής και τότε αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτησίας ήταν ο μοναδικός μέτοχος;

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Agenzia delle Entrate «η Μπαρτσελόνα ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα λαμβάνονταν διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος της, δηλαδή «ότι όλα θα ήταν ουδέτερα»».

Η γραμμή άμυνας των μπλαουγκράνα

Και τι λέει η Μπαρτσελόνα; Ο σύλλογος των Μπλαουγκράνα δεν έχει αρνηθεί ότι υπήρχε αυτού του είδους η σχέση. Ήθελε όμως να διευκρινίσει τη φύση της, εξηγώντας ότι είχε λάβει τις ζητούμενες εκθέσεις διαιτησίας και θα μπορούσε να τις παρουσιάσει ανά πάσα στιγμή ενώπιον δικαστηρίου: εν ολίγοις, ήθελε να πει ότι η πληρωμένη δουλειά είχε γίνει, προσπαθώντας να διαλύσει την κατηγορία περί διαφθοράς.

Ο πρώην διευθυντής επαγγελματικού αθλητισμού του καταλανικού συλλόγου, Albert Soler , και ο Òscar Grau , πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατέθεσαν στην υπόθεση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «As».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agenzia delle Entrate, δεν προσκομίστηκε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη εμπορικής σχέσης, παρά το γεγονός ότι οι πληρωμές είχαν γίνει.

Σχετικά Άρθρα