Μαζικό το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό τους καλλιτέχνες, σπουδαστές και αρχαιολόγοι

 Μαζικό το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό τους καλλιτέχνες, σπουδαστές και αρχαιολόγοι

Με σύνθημα “Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν… και όταν αγωνίζονται” πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών

Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τους εκπαιδευτικούς να αγωνίζονται κατά της ατομικής αξιολόγησης. 

Η πορεία πλαισιώθηκε από τους καλλιτέχνες και τους σπουδαστές των δραματικών σχολών, καθώς και τους αρχαιολόγους, που εναντιώνονται στο Προεδρικό Διάταγμα και στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. 

Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αντανακλά και τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη ΔΟΕ, τα ποσοστά συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 70%.

Έξω από το θέατρο «Ρεξ», που βρίσκεται υπό κατάληψη, η πορεία εξέφρασε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85.   

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων μετέφεραν μέσα από τις ομιλίες τους την αποφασιστικότητά τους να ακυρώσουν μέσα από τον αγώνα τους την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που αποτελεί το επόμενο βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενώ τη συμπαράσταση των μαθητών στον δίκαιο αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών τους εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Αθήνας καθώς και εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων Παιδαγωγικών Σχολών.

Σχετικά Άρθρα