Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ αναβάλλονται χειρουργεία ακόμη και σε ασθενείς με 2-3 μήνες ζωής

 Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ αναβάλλονται χειρουργεία ακόμη και σε ασθενείς με 2-3 μήνες ζωής

Τραγική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με χιλιάδες χειρουργεία να εκκρεμούν και άλλα να αναβάλλονται, ακόμη και για ασθενείς που έχουν προσδόκιμο ζωής 2- 3 μήνες, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η περίπτωση ασθενούς στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ με μεταστατικό καρκίνο στα οστά και τους πνεύμονες και προσδόκιμο ζωής 2- 3 μήνες, η οποία νοσηλεύεται εδώ και 10 ημέρες με κάταγμα στο ισχίο.

Όπως είπαν στο Ράδιο Κρήτη συγγενικά της πρόσωπα, την Τρίτη την ετοίμασαν για να μπει στο χειρουργείο, έμεινε για ώρες χωρίς νερό και αργά το μεσημέρι την ενημέρωσαν ότι «ελ- λείψει χειρουργικού χρόνου, αφού προτεραιότητα έχουν τα επείγοντα περιστατικά, η επέμβαση αναβάλλεται».

Η γυναίκα κατέρρευσε μαθαίνοντας ότι δεν χειρουργείται, ενώ κανείς δεν ήταν σε θέση να της πει αν τελικά θα έκανε την επέμβαση την Πέμπτη, κάτι που τελικά μάλλον προγραμματίστηκε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ υπάρχουν πολλά ακόμη εκκρεμή χειρουργεία ανθρώπων ηλικιωμένων, ταλαιπωρημένων, που υποφέρουν από τους πόνους, τα οποία αναβάλλονται.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βρύσαλη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, στο νοσοκομείο την Τετάρτη εκκρεμούσαν πάνω από 5.500 χειρουργεία όλων των ειδών, ενώ στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης υπερβαίνουν τις 13.000.

Οι αναμονές αυτές, αποδίδονται στο γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των πολιτών που απευθύνεται στον δημόσιο τομέα για υπηρεσίες υγείας, ωστόσο δεν επαρκεί το προσωπικό.
Η ίδια εικόνα, με μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχει στα πρωινά ακόμη και τα απογευματινά ραντεβού, αλλά και στις εξετάσεις.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι πολύμηνες και ο κόσμος που δεν ξέρει τι να κάνει, που να απευθυνθεί και πώς να εξυπηρετηθεί.

Σχετικά Άρθρα