Καλλιτέχνες: Στη Βουλή η πορεία – Tα ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο προς το Μαξίμου

 Καλλιτέχνες: Στη Βουλή η πορεία – Tα ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο προς το  Μαξίμου

Απαιτούμε εδώ και τώρα να φύγουν οι κλούβες των ΜΑΤ και να φτάσουμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, καθώς η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και συνάντησε για ακόμα μια φορά φραγμένους δρόμους.

Παρόμοιο αίτημα διατύπωσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ στις αστυνομικές δυνάμεις ζητώντας να αποσυρθούν οι κλούβες, για να μπορέσει να φτάσει η πορεία προς το Μ. Μαξίμου, όπου γίνεται συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων.  

Αίτημα τους να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ΠΔ 85/22 και η κυβερνητική τροπολογία, διατρανώνοντας παράλληλα την απαίτηση τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών και ΣΣΕ παντού.

Νωρίτερα έγινε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το Σύνταγμα. 

«Κάτω τα χέρια από τον Πολιτισμό», «Σπουδάζω 3 χρόνια και θέλω το πτυχίο, όχι το χαρτί που δίνουν στο σχολείο». Με αυτά τα συνθήματα οι καταλήψεις των καλλιτεχνικών σχολών, οι σπουδαστές και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος έφτασαν στη Βουλή  απαιτώντας να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ΠΔ 85/22 και η κυβερνητική τροπολογία, διατρανώνοντας παράλληλα την απαίτηση τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών και ΣΣΕ παντού.

Στο πλευρό τους και οι φοιτητές των καλλιτεχνικών σχολών των Πανεπιστημίων, το Θεατρικό Σπουδών του ΕΚΠΑ, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών που προχώρησε και σε κατάληψη.

Σχετικά Άρθρα