Καλλιτέχνες: Σε εξέλιξη η συνάντηση με Μητσοτάκη – Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη Βασ. Σοφίας

 Καλλιτέχνες: Σε εξέλιξη η συνάντηση με Μητσοτάκη – Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη Βασ. Σοφίας

Με σαφείς κόκκινες γραμμές προσήλθαν στη συνάντηση σήμερα Τετάρτη (15/2) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι άνθρωποι του Πολιτισμού, που επί δύο μήνες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην κυβερνητική ρύθμιση που υποβιβάζει τα πτυχία τους σε απολυτήριο Γυμνασίου.

«Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω το ΠΔ που αφορά όλους μας που έχουμε σπουδάσει τρία χρόνια και όχι μόνο, άλλα 23, 50, 60 πάνω στη σκηνή. Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύω ότι αν δεν το πάρει πίσω, σίγουρα θα κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο» τόνισε στο avgi.gr ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

Τα σωματεία των καλλιτεχνών κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών, ενώ το πλήθος των ανθρώπων του Πολιτισμού έκλεισε τη Ρηγίλλης.

Από εκεί θα πορευθούν προς τη Βασιλίσσης Σοφίας σταθεροί στα αιτήματά τους για την απόσυρση από το ΠΔ όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό, την υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.) και την ίδρυση δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σχετικά Άρθρα