ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Πανεπιστημιούπολη – Τουλάχιστον τρία θύματα – Νεκρός ο δράστης

 ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Πανεπιστημιούπολη – Τουλάχιστον τρία θύματα – Νεκρός ο δράστης

Στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ, από πυρά σε πανεπιστημιούπολη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και τραυματίστηαν άλλοι πέντε.  Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία, με ορισμένους να φέρουν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. 

Ο δράστης της επίθεσης, όπως γίνεται γνωστό από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε νεκρός. Γίνεται λόγος για αυτοκτονία. Κατά πηγές, πρόκειται για φοιτητή. 

Πριν από την είδηση του θανάτου, οι Αρχές είχαν δημοσιεύσει μία φωτογραφία του υπόπτου καλώντας το κοινό να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία έχει στη διάθεσή του. Αποτυπώνεται ένας άνδρας με καπέλο, τζιν μπουφάν και μαύρο παντελόνι.

Η αστυνομία είχε καλέσει τους φοιτητές, το προσωπικό του MSU και τους περίοικους να βρουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» καθώς άρχιζε την καταδίωξη του υπόπτου. Αλλά, αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Ο Κρις Ρόζμαν, υπηρεσιακός υπαρχηγός της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο MSU, δήλωσε πως ο δράστης άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες, στο κτίριο Μπέρκι Χολ και στο κτίριο Michigan State University Union.

Ώρες αφότου άρχισαν οι πυροβολισμοί, οι αστυνομικοί σάρωναν ακόμα την πανεπιστημιούπολη, για να εξακριβώσει εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα και για να βρει τον δράστη.

Βίντεο στα social media, παράλληλα, δείχνουν τη στιγμή που άτομα τρέχουν να βρουν καταφύγιο

Στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πάνε καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες για 48 ώρες.

«Απόψε ας πάρουμε στην αγκαλιά μας την κοινότητα των Σπαρτιατών», σχολίασε μέσω Twitter η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, η Γκρέτσεν Γουίτμερ. «Σπαρτιάτες» αποκαλούνται γενικά οι φοιτητές του MSU, έμβλημα του οποίου άλλωστε είναι μια περικεφαλαία της αρχαίας Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα