Νέα αποκάλυψη φωτιά από την Καθημερινή για το Predator – Το sms παγίδα στο κινητό Ανδρουλάκη έφτασε από υπηρεσία μαζικής αποστολής

 Νέα αποκάλυψη φωτιά από την Καθημερινή για το Predator – Το sms παγίδα στο κινητό Ανδρουλάκη έφτασε από υπηρεσία μαζικής αποστολής

Από υπηρεσία μαζικής αποστολής sms έφτασε στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη το κακόβουλο λογισμικό σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα τα στοιχεία φαίνεται ότι είναι ικανά να οδηγήσουν ακόμα και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των αποστολέων του Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τα στοιχεία προκέκυψαν από την έρευνα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με ην έρευνα, το sms με το μολυσμένη με το παράνομο λογισμικό link εστάλη στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την 28η Ιουνίου.

Το γραπτό μήνυμα στάλθηκε από ελληνικό κινητό που φαινομενικά άνηκε σε γυναίκα, η οποία ουδεμία σχέση είχε με την πολιτική ή τη δημόσια ζωή της χώρας. Η ίδια, σύμφωνα με την «Καθημερινή», δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Στη συνέχεια ακολούθησε άρση απορρήτου στο κινητό της τηλέφωνο και μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη σύνδεση είχε στείλει sms στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι το γραπτό μήνυμα είχε σταλεί από εταιρεία call center με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για εταιρεία που παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες και η μαζική αποστολή sms για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, για να κάνει χρήση των υπηρεσιών της συγκεκριμένης εταιρείας, ο αποστολέας του μηνύματος παγίδα χρειάστηκε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα την εταιρείας καταχωρίζοντας ένα όνομα, έναν λογαριασμό ηλεκτρικονικού ταχυδρομείου και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διεύθυνση email ο αποστολέας επέλεξε πάροχο με έδρα την Ελβετία, την Proton Mail η οποία είναι μια υπηρεσία κρυπτογραφημένης αλληλογραφίας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η διαπίστωση ότι για την πληρωμή της υπηρεσίας χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα και κατέβαλε σε δύο διαδοχικές ημέρες 20 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», καθώς το κόστος για κάθε sms υπολογίζεται σε 0,50 ευρώ, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τις ίδιες μέρες που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε το μήνυμα παγίδα ο αποστολέας έστειλε αρκετά ακόμη γραπτά μηνύματα μολυσμένα με Predator.

Οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος αναμένεται να προχωρήσουν σε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου στο τηλέφωνο και στην πιστωτική κάρτα σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον αποστολέα.

Σχετικά Άρθρα