Μητσοτάκης: Έκτακτο εφάπαξ βοήθημα 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις

 Μητσοτάκης: Έκτακτο εφάπαξ βοήθημα 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις

Εφάπαξ επίδομα για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά ανέφερε καταρχήν πως: “Πράγματι όταν υλοποιήσαμε για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% από 1/1 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν είχαν προσωπική διαφορά. Και θέλω να θυμίσω ότι η προσωπική διαφορά ήταν δημιούργημα του νόμου Κατρούγκαλου και να εκφράσω επιεικώς τον προβληματισμό μου για αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της προσωπικής διαφοράς όταν ήταν οι ίδιοι που τη θεσμοθέτησαν. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να γίνεται αυτό από το ΣΥΡΙΖΑ, που αφού πετσόκοψε τις συντάξεις, θεσμοθέτησε την προσωπική διαφορά και έρχεται τώρα και λέει ότι θα την καταργήσει”.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι: “Είμαι σήμερα σε θέση να αναγγείλω ότι θα υπάρχει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Το βοήθημα θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 ευρώ ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους και τις συντάξεις που έλαβαν. Συγκεκριμένες εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το οικονομικό επιτελείο τον Υπουργό Οικονομικών, τον αναπληρωτή Υπουργό και τον Υπουργό Εργασίας”.

Διευκρίνισε ότι το έκτακτο βοήθημα αυτό θα δοθεί εφάπαξ και εκτίμησε το δημοσιονομικό κόστος στα 300 εκατομμύρια ευρώ , τονίζοντας ότι θα είναι πάντως στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα