Μαξίμου: “Καίνε” τον Γιατρομανωλάκη για την σύγκρουση με τους καλλιτέχνες- Λίγο πριν την συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό

 Μαξίμου: “Καίνε” τον Γιατρομανωλάκη για την σύγκρουση με τους καλλιτέχνες- Λίγο πριν την συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό

Τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη παραδίδει, ως φαίνεται, στην …πυρά το Μέγαρο Μαξίμου, για την πολύ σοβαρή αντιπαράθεση που προκλήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και του καλλιτεχνικού κόσμου. Για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί -αμφίβολο- το επιτελείο του πρωθυπουργού, κι ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των ανθρώπων της Τέχνης, επιρρίπτει ευθύνες στον υφυπουργό.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται η «Καθημερινή» ο κ. Γιατρομανωλάκης δεν έχει… πολιτικότητα», χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς εννοούν οι πηγές της Ηρώδου Αττικού.

«Προβληματισμός υπάρχει σε κυβερνητικούς κύκλους για τους χειρισμούς του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, καθώς η ρήξη με τους καλλιτέχνες μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Εξ ου και πήρε το θέμα πάνω του ο πρωθυπουργός με τη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο. Οι αστερίσκοι, πάντως, στους χειρισμούς του υφυπουργού δεν έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση, όσο με την «πολιτικότητα» που φαίνεται να λείπει», αναφέρει σχετικά το δημοσίευμα.

Ο στόχος είναι διπλός: να κρατηθεί σε απόσταση από την διαμάχη που στοιχίζει επικοινωνιακά και πιθανώς και εκλογικά, και από την άλλη να διασωθεί και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από το Μαξίμου.

Το ερώτημα είναι εάν ακόμα κι αν “καεί” ο Γιατρομανωλάκης μπορεί να περιοριστούν οι συνέπειες της σύγκρουσης που διαρκεί περίπου δύο μήνες. Ο πρωθυπουργός ίσως δώσει κάτι στους καλλιτέχνες στην αυριανή συνάντηση, μπορεί, όμως, να αποσύρει το ΠΔ, όπως ζητούν οι ίδιοι; Δύσκολο, γιατί τότε η ήττα θα είναι μεγάλη.

Σχετικά Άρθρα