Κικίλιας: “Η φιλελεύθερη ΝΔ εφάρμοσε κοινωνικές πολιτικές και στήριξε αδύναμους”

 Κικίλιας: “Η φιλελεύθερη ΝΔ εφάρμοσε κοινωνικές πολιτικές και στήριξε αδύναμους”

«Η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που εφάρμοσε κοινωνικές πολιτικές και στήριξε τους αδύναμους», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα.

Οι πολιτικές της ΝΔ είναι αυτές: «Ανάπτυξη της οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής από τα έσοδα των επενδύσεων προκειμένου να στηριχθούν οι αδύναμοι, οι κοινωνικές δομές και βασικοί τομείς, όπως η Παιδεία, η Υγεία και τα νοσοκομεία μας, οι ΑμεΑ, οι πολύτεκνοι» ανέφερε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν διέθεσε στους πολίτες 105 εκ. ευρώ μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία συνέβαλαν επίσης στην ενίσχυση των ορεινών προορισμών και του εγχώριου τουρισμού ακόμα και τους μήνες off season.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για την ταξιδιωτική κίνηση το 2023, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά ευοίωνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία των προκρατήσεων που κινούνται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα του 2022 και του 2019.

Τόνισε, δε, ότι η επιτυχία της περασμένης τουριστικής περιόδου αποτυπώθηκε στα έσοδα που υπερέβησαν τον αρχικό στόχο των 15 δις, φτάνοντας τα 18 δις ευρώ, αλλά και στη μέση ταξιδιωτική δαπάνη η οποία ήταν αυξημένη κατά 8% σε σύγκριση με αυτή του 2019, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική για προσέλκυση «ποιοτικών» high spenders ταξιδιωτών έφερε αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα