Η Βέττα αποδομεί τις εξαγγελίες Μητσοτάκη: “Παραπλάνηση και παροχολογία, σε ελεγχόμενο περιβάλλον”

 Η Βέττα αποδομεί τις εξαγγελίες Μητσοτάκη: “Παραπλάνηση και παροχολογία, σε ελεγχόμενο περιβάλλον”

Σε πλήρη αποδόμηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στη Κοζάνη προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό της Δυτικής Μακεδονίας, Καλλιόπη Βέττα. Όπως επισήμανε «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: παραπλάνηση, παροχολογία και εμπόριο ελπίδας. Σε ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο κι αποστειρωμένο, χωρίς συναντήσεις και διαβουλεύσεις με θεσμικούς φορείς και πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε, μάταια, να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών της περιοχής προς την κυβέρνηση του».

Μάλιστα η Καλλιόπη Βέττα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτακη για την περιοχή που αφορούσαν έργα και υποδομές. Πιο συγκεκριμένα είπε:

Για την Πανεπιστημιακή Εγκατάσταση στην ΖΕΠ: «Ο Πρωθυπουργός ήρθε να εγκαινιάσει και να καρπωθεί τα οφέλη ενός εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σιωπώντας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τις καταστρεπτικές της συνέπειες για την περιοχή, το κλείσιμο 6 τμημάτων, την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων, την εσωτερική κατηγοριοποίηση τμημάτων «πρώτης» και «δεύτερης» βαθμίδας και μια σειρά άλλων πράξεων ή παραλείψεων που ώθησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχής σε παλινδρομήσεις».

Για το έργο Πτολεμαϊδα V: «Ένα έργο που δημιουργήθηκε με την γενναία χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνω του 1 δις ευρώ, όπου δεν ξεδιάλυνε το τοπίο για τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, όπως βέβαια και για το μελλοντικό καύσιμο μιας μονάδας υποδειγματικής, ασφαλούς και οικονομικής».

Για την ΔΕΗ: Ο πρωθυπουργός «δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ και την αποκατάσταση των εδαφών, την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής».

Η Καλλιόπη Βέττα επισήμανε συνολικά πως ο Κ.Μητσοτάκης «δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ και την αποκατάσταση των εδαφών, την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής» και επισήμανε ότι «η προεκλογική επίσκεψη του απερχόμενου Πρωθυπουργού απέδειξε ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την ικανότητα, την πολιτική βούληση και το αρμόζον θάρρος να απολογηθούν για τα τεράστια σφάλματα και την εγκληματική τους ιδεοληψία. Οι πολίτες, που βιώνουν από πρώτο χέρι την κατάσταση, θα δείξουν σύντομα τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση, αναζητώντας ουσιαστική διέξοδο ευημερίας και ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά και για όλη την χώρα»

Σχετικά Άρθρα