Επίδομα συνταξιούχων: Αυτοί μένουν εκτός – Πότε θα δοθεί

 Επίδομα συνταξιούχων: Αυτοί μένουν εκτός – Πότε θα δοθεί

Εφάπαξ επίδομα από 200 έως 300 ευρώ θα λάβουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι ανάλογα με την προσωπική τους διαφορά, ως έκτακτη ενίσχυση για όσους δεν είδαν ακέραια αύξηση έως 7,75% στις συντάξεις τους, αλλά και για όσους πήραν μικρή αύξηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23. Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι συνταξιούχοι δεν έλαβαν αύξηση, δεν πήραν την επιταγή ακρίβειας τον Δεκέμβριο και δεν επωφελήθηκαν από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς το ποσό που λαμβάνουν είναι ήδη χαμηλό.

Επομένως, το «μπόνους» δεν θα πάρουν:

  • Οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει αύξηση.
  • Οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει επιταγή ακρίβειας, κι ας μην πήραν αύξηση στη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί εντός του Μαρτίου και το ύψος της θα είναι κλιμακωτό. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες το βοήθημα έως 300 ευρώ θα είναι οριζόντιο για τους περίπου 150.000 συνταξιούχους με συντάξεις 800 – 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια κίνηση που επιτρέπει ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα