Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για το κλείσιμο του Αγίου Κοσμά και το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για το κλείσιμο του Αγίου Κοσμά και το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σε συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στις 17.30 στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καλούν σωματεία εργαζομένων και φορείς της Αττικής ενάντια στο «σφράγισμα» του Αθλητικού Κέντρου. 

Σήμερα έχει προγραμματισθεί το σφράγισμα της κεντρικής εισόδου του αθλητικού κέντρου όπως ενημέρωσε η Διοίκηση του ΕΑΚΝ και θα επιτρέπεται η είσοδο στους ξενώνες μόνο για τους αθλητές που θα μαζεύουν τα πράγματά τους!

Το Σωματείο Γυμναστών & Προπονητών Νομού Αττικής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του «τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της εταιρείας “Ελληνικό ΑΕ” και της Διοίκησης του ΕΑΚΝ – Αγίου Κοσμά για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και την μετατροπή του χώρου του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά σε εγκαταστάσεις, “για λίγους”».

Ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, το Σωματείο καλεί όλα τα αθλητικά σωματεία, τους γυμναστές και προπονητές μαζί με τους αθλητές, τις ενώσεις γονέων, τα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση την Δευτέρα 13 Φλεβάρη, στις 17.30 στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο επισημαίνει:

«Πατώντας πάνω στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, αφού πρώτα κάλεσαν τους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους, τώρα τους στερούν ακόμα και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση την Δευτέρα 13/2/23 αναμένεται να προχωρήσουν και τα σχέδια για να τοποθετηθούν απαγορευτικές μπάρες προκειμένου να μην εισέρχονται στο χώρο αθλητές και αθλούμενοι.

Ολα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι αθλητές και οι προπονητές βρίσκονται ήδη στα μισά της αγωνιστικής προετοιμασίας, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα στην προπονητική διαδικασία».

Το Σωματείο απευθύνει γενικό κάλεσμα για την κινητοποίηση τη Δευτέρα 13/2, διεκδικώντας:

– Να σταματήσει η έξωση που έχουν ξεκινήσει κυβέρνηση, «Ελληνικό ΑΕ» και Διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

– Συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών. Υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο το λαό.

– Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων. Να μην διαταραχτεί η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα.

– Πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση καλούν:

  • Συνδικάτο Eργαζομένων στο Επισιτισμό – Τουρισμό Αττικής. 
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  • Ομάδα Γυναικών Αλίμου (ΟΓΕ)
  • Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας (ΟΓΕ)
  • Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου

Σχετικά Άρθρα