Πηγές ΥΠΕΞ: Δίπλα σε Τουρκία και Συρία θα παραμείνει η Ελλάδα

 Πηγές ΥΠΕΞ: Δίπλα σε Τουρκία και Συρία θα παραμείνει η Ελλάδα

Οι κυριότερες ανάγκες της Τουρκίας είναι για κοντέινερ και χειμερινές σκηνές, ανάφερε ανώτατη διπλωματική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου.

Παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίζει να στηρίζει τους σεισμόπληκτους στις δύο πληγείσες από τον Εγκέλαδο χώρες, υπογραμμίζοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μείνει όρθια η γείτονά μας μετά από αυτή τη μεγάλη τραγωδία και σημείωσε πως δε χρειάζεται να σταλεί καινούριο συνεργείο της ΕΜΑΚ.

«Το κυριότερο αυτή τη στιγμή είναι να φανούμε χρήσιμοι στην τουρκική κοινωνία και με το διμερές και με το ευρωπαϊκό καπέλο», σημείωσε η ίδια πηγή.

Τη Δευτέρα, θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων το ζήτημα της Συρίας και το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η αποστολή βοήθειας.

Στην τελετή κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την πανδημία, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη του υπουργείου «για την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια».

«Επιτελέσαμε το καθήκον μας», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια εξωτερική πολιτική που μπορεί να ενεργεί και πέραν του δικού μας ορίζοντα.

«Η Ελλάδα μεγάλωσε χάρη στις προσπάθειες όλων μας», αναφερόμενος στη επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Το φλουρί κέρδισε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα