ΠΑΣΟΚ: Σε “αναμμένα κάρβουνα” για τις φήμες περί εμπλοκής στελέχους σε σκάνδαλο διαφθοράς

 ΠΑΣΟΚ: Σε “αναμμένα κάρβουνα” για τις φήμες περί εμπλοκής στελέχους σε σκάνδαλο διαφθοράς

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Εστία”, που αναφέρεται σε επικείμενο αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση ασυλίας στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει προκαλέσει ανησυχία και έντονες συζητήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Το ρεπορτάζ βασίζεται σε πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, “φωτογραφίζει” σκάνδαλο διαφθοράς που δεν συνδέεται με τον αραβικό κόσμο αλλά με ανατολική χώρα η οποία βρίσκεται σε ανταγωνιστική σχέση με την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια διάψευση από την Χαριλάου Τρικούπη και αυτό έχει θορυβήσει βουλευτές και στελέχη που περίμεναν να καταγγελθεί σε υψηλούς τόνους επιχείρηση σπίλωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με συκοφαντικά δημοσιεύματα. Μάλιστα κάποιοι μιλούν για άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να δοθεί μήνυμα μηδενικής ανοχής στη λάσπη.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αμηχανία και δεν έχει αναπαραχθεί από άλλα ΜΜΕ αλλά ούτε έχει σχολιαστεί δημόσια με αρνητικό τρόπο. Δεν συζητείται στο προσκήνιο, αλλά στο παρασκήνιο σχολιάζεται εντονότατα με πολλά ερωτηματικά για την “πηγή”, τη σκοπιμότητα αλλά και το περιεχόμενό του.

Η αναφορά στη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν προβληματίζει γιατί πρόκειται για “περσινά ξινά σταφύλια” όπως έλεγε πρώην υπουργός σε ιδιωτική συνομιλία του και για ένα πρόσωπο απαξιωμένο. Ούτε καν η φωτογραφία του Κ. Σημίτη στο πρωτοσέλιδο της “Εστίας” προβληματίζει, με την έννοια ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι πια ενεργός ούτε έχει ιδιαίτερη πολιτική επιρροή.

Αυτό που απασχολεί τους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι οποιαδήποτε σκιά αφορά τους σημερινούς πρωταγωνιστές του κόμματος. Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει αντοχή για νέο γύρο σκανδαλολογίας και ότι αν άνοιγε τέτοια σελίδα, η επίπτωση θα ήταν τρομακτική. Πόσο μάλλον αν το χτύπημα ερχόταν από τις Βρυξέλλες.

Ήδη η δικαστική περιπέτεια της Εύας Καϊλή έχει κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχει βαρύ παρελθόν στα σκάνδαλα διαφθοράς. Το γεγονός ότι η προφυλακισμένη ευρωβουλευτής είχε κακή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη (τα τελευταία χρόνια) βοήθησε την Χαριλάου Τρικούπη να πάρει αμέσως και πειστικά αποστάσεις.

Ωστόσο, η υπόνοια ότι μπορεί να μην σταματούν εδώ οι αποκαλύψεις για τέτοιου είδους σκοτεινές υποθέσεις, δηλαδή για επ’ αμοιβή προώθηση συμφερόντων ξένων χωρών, είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που, για την ώρα, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τοξική φημολογία.

Σχετικά Άρθρα