Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιατρομανωλάκη υπέρ καλλιτεχνών

 Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιατρομανωλάκη υπέρ καλλιτεχνών

Σε παρέμβαση έξω από το σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη προχώρησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνα» το μεσημέρι της Κυριακής.

Η παρέμβαση έγινε ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, για το οποίο έχουν ξεσηκωθεί οι καλλιτέχνες, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης που απαξιώνει και υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Η ανάρτηση:

“Το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες του Καλλιτεχνικού χώρου και οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενάντια στο Π.Δ 85/22 που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Γίνονται διαδηλώσεις, συναυλίες αλληλεγγύης και αυτή τη στιγμή τελούνται υπό κατάληψη κτήρια του Εθνικού θεάτρου και άλλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Σύμφωνα με Π.Δ. τα πτυχία που θα παίρνουν οι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών εξομοιώνονται με απολυτήρια λυκείου. Το υπουργείο βγάζει την απόφαση, πιο συγκεκριμένα Κεραμέως και Βορίδης και η ΠτΔ τυπικά επικυρώνει. Χωρίς την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς έναν υποτυπώδη δημόσιο διάλογο καμία πρόβλεψη και καμία μέριμνα χωρίς να στοιχειοθετεί έναν σοβαρό λόγο που να δικαιολογεί τον νομό-διάταγμα”

Σχετικά Άρθρα