Οικονόμου: Λαϊκισμός και υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

 Οικονόμου: Λαϊκισμός και υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Με την έκφραση των συλλυπητηρίων του ιδίου και της κυβέρνησης για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, άρχισε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ζήτημα των πλειστηριασμών, με αφορμή και την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία, όπως είπε, έγινε αφορμή για να υπάρξει ξανά ιδιωτική σπέκουλα.

Έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα, για το οποίο χρειάζεται ψύχραιμη, ειλικρινή και τεκμηριωμένη αποτίμηση. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα δύο σημεία που προβάλλονται από αυτό το ζήτημα, εκείνο που αφορά τον κόσμο και τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο, όπως είπε, κληροδότησε η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Το δεύτερο σημείο, είπε ο κ. Οικονόμου, είναι ότι αναδείχθηκε ο λαϊκισμός και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Τσίπρα. Έκανε λόγο για επιτομή του πολιτικού φαρισαϊσμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ψυχική υγεία των παιδιών αλλά και η απαραίτητη μέριμνα για τα τυχόν θύματα του bullying.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για τη μεταρρύθμιση με σκοπό τις αυξήσεις δικαιωμάτων εργαζομένων, με βάση το πόρισμα διυπουργικής επιτροπής. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες.

Σχετικά Άρθρα