Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Αναστασιάδη – Οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης

 Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Αναστασιάδη – Οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης

Σε θερμό κλίμα έγινε τη Δευτέρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ του απερχόμενου και του εκλεγμένου προέδρου της Κύπρου, καθώς Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης υπήρξαν στενοί συνεργάτες για μια δεκαετία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί του εμπιστεύτηκε κρίσιμες θέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και ενημερώθηκε «για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν, είτε αφορούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, είτε θέματα που άπτονται του Κυπριακού, κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα των επαφών του στην ΕΕ.

»Κάτι που όπως γνωρίζεται έχω δηλώσει θα εργαστούμε εντός αυτού του πλαισίου έτσι ώστε να σπάσουμε τον τοίχο του Κυπριακού».

Σημείωσε πως «και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης υπάρχουν αρκετά θέματα που αφορούν τα εργασιακά, τα θέματα της οικονομίας και ανταλλάξαμε απόψεις από όλων των θεμάτων και σίγουρα θα δω ξανά τον Πρόεδρο πριν την αποχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο».

Δεν συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης καθώς ο Νίκος Χριστοδουλίδης ακόμα δεν έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα διορίσει. Ωστόσο ο ίδιος ότι πριν από τις 28 Φεβρουαρίου θα έχει ανακοινωθεί το υπουργικό σχήμα.

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ και οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του εκλογικού συνεδρίου για εκλογή νέας ηγεσίας στις 11 Μαρτίου. Ο νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Σχετικά Άρθρα