Καβάλα: Μαθητής δημοτικού παραλίγο να πνιγεί – Πώς τον έσωσαν – “Είχε κοκκινίσει…”

 Καβάλα: Μαθητής δημοτικού παραλίγο να πνιγεί – Πώς τον έσωσαν – “Είχε κοκκινίσει…”

Μία μπουκιά από κρέπα λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή από έναν μαθητή δημοτικού σε σχολείο στην Καβάλα και σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία της δασκάλας του και της σχολικής νοσηλεύτριας.

Όλα έγιναν σε ένα από τα διαλείμματα των μαθημάτων. Ο μικρός μαθητής της Β´ τάξης του δημοτικού βγήκε στο διάλειμμα και έφαγε μία κρέπα. Κατά λάθος φαίνεται πως έφαγε μία μεγαλύτερη μπουκιά και το παιδί άρχισε να πνίγεται. Αμέσως έτρεξαν η δασκάλα και η σχολική νοσηλεύτρια και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να βοηθήσουν το παιδί.

Η δασκάλα περιέγραψε όλα όσα έγιναν: «Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι σημαντικό. Κάθε άνθρωπος πιστεύω ότι θα έκανε το ίδιο. Ειλικρινά ήταν ένα απλό γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Το πιο βασικό είναι πως υπήρχε νοσοκόμα στο σχολείο και βοήθησε πάρα πολύ. Όλα έγιναν όταν τα παιδιά έμπαιναν μέσα στην τάξη από το διάλειμμα. Το παιδάκι το είδα να πνίγεται και αντέδρασα χωρίς να σκεφτώ. Είχε κοκκινίσει και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Παρά το γεγονός ότι στα δικά μου παιδιά δεν είμαι καθόλου ψύχραιμη.

Ο Θεός και η Παναγία με βοήθησαν και του έκανα αυτή τη λαβή που είδα στην τηλεόραση. Είχα δει πως πρέπει να πιάνεις έναν άνθρωπο και τι να κάνεις. Βγήκε λίγο το φαγητό, σαν ζύμη ήταν, αλλά δεν βγήκε τελείως. Κάλεσα αμέσως την νοσηλεύτρια, που είναι εξαιρετική κοπέλα. Και η νοσηλεύτρια με πάρα πολύ δύναμη του έκανε και αυτή τη λαβή και τότε πέταξε όλη την τροφή από τον λάρυγγα του. Αν δεν ήταν η νοσηλεύτρια δεν ξέρω τι θα κάναμε. Κινηθήκαμε αστραπιαία ευτυχώς.

Έτσι θα έπρεπε να αντιδράσουμε όλοι. Ήταν η κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδάκι, πολύ προσεκτικό. Θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα. Ειδοποιήσαμε αμέσως τη μητέρα του παιδιού και ήρθε και το πήρε. Το πήγε στον παιδίατρο, μετά ήρθε και μας ευχαρίστησε όλους, έφερε πίτες για όλους μας. Με κλάματα, με δάκρυα στα μάτια μας ευχαρίστησε όλους. Δεν κάναμε όμως κάτι που δεν θα έκανε ο καθένας μας».

Στις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν αναφέρθηκε και η νοσηλεύτρια: «Δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Το παιδί πνιγόταν, βοήθησε πολύ και η δασκάλα. Πνίγηκε από το φαγητό, έφαγε μεγάλη μπουκιά. Εγώ του έκανα τη λαβή χαιμλιχ. Έδρασα με απόλυτη ψυχραιμία όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις. Το παιδάκι έτρωγε κρέπα και θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα. Η δασκάλα το είδε και μας φώναξε. Η μητέρα τρόμαξε, μας έφερε πίτες για να μας ευχαριστήσει».

Σχετικά Άρθρα