Αυτό είναι το χυδαίο email με το οποίο εκβίασαν την αντιδήμαρχο Όλγα Πολίτη

 Αυτό είναι το χυδαίο email με το οποίο εκβίασαν την αντιδήμαρχο Όλγα Πολίτη

Στην αντεπίθεση περνά η Όλγα Πολίτη, η αντιδήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, που όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα εκβιασμού με γυμνές, μονταρισμένες, ψεύτικες, φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες τον γύρο του διαδικτύου.

Η κυρία Όλγα Πολίτη που έχει ήδη προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί τονίζει ότι «οι απειλές δεν με φοβίζουν. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν».

Η ίδια κάνει λόγο για μια επίθεση που στόχο έχει να την πλήξει σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο, λόγω και της συμμέτοχής της στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

«Το τελευταίο διάστημα έχω γίνει στόχος μίας πρωτοφανούς και χυδαίας προσωπικής επίθεσης. Δέχομαι απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντικά μηνύματα που θίγουν την προσωπικότητα, το ήθος και την οικογένειά μου, με σκοπό να αποδομήσουν τις ικανότητες μου, τα όνειρα μου, εν τέλει εμένα την ίδια. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής επαγγελματικής προσπάθειας, σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς, είναι τουλάχιστον ντροπή να διαπράττονται τέτοια αδικήματα εις βάρος μου. Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τις ανοίκειες και ανήθικες αυτές επιθέσεις και αδυνατώ να πιστέψω πως μία νέα γυναίκα δεν δύναται να διεκδικήσει, θεωρητικά κατοχυρωμένα, δικαιώματα και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά και την πολιτική»αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

Παράλληλα τονίζει ότι η κάθοδος στον εκλογικό στίβο είναι το έλασσον. «Το μείζον είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας, στην οποία η γυναίκα / ο άνθρωπος θα αντιμετωπίζεται με βάση τις ιδέες, τις απόψεις, τα πιστεύω και τις δυνατότητές του και όχι το φύλο, την εμφάνιση, την καταγωγή. Για την κοινωνία αυτή θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Σημειώνεται ότι οι επιτήδειοι έχουν επεξεργαστεί φωτογραφίες με το πρόσωπο της που την παρουσιάζουν γυμνή και τις έχουν αποστείλει με email σε γνωστά της πρόσωπα, ενώ εμφανίζονται και ως χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media αλλά και σε διάφορα sites.

Οι εκβιασμοί φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε ήταν που είδε το πρόσωπό της σε φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο σε χορηγούμενη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια έλαβε μηνύματα στο e-mail της, ενώ οι επιτήδειοι φρόντισαν να τα αποστείλουν και σε ανθρώπους που γνωρίζει, με τίτλο: «Δείτε γυμνή την Όλγα Πολίτη (υποψήφια της ΝΔ) που κάνει σεξ σε σκάφη».

«Η hot αντιδήμαρχος της ΒΒΒ μας δείχνει τα κάλη της… Μαθαίνουμε ότι στην Πειραιώς τελευταία στιγμή έκοψαν την υποψήφια βουλευτή επειδή έκαναν έρευνα για το παρελθόν της και βρήκαν γυμνές φωτογραφίες σε περιοδικά και ιστοσελίδες»γράφουν, ενώ τo e-mail συνοδεύεται από δυο γυμνές, προκλητικές φωτογραφίες.

Σε άλλη ανάρτηση, στα social media, σχολιάζεται ότι «έκοψαν τελευταία στιγμή υποψήφια βουλευτή σε μεγάλη περιφέρεια της Αττικής επειδή όταν έκαναν έρευνα για το παρελθόν της βρήκαν γυμνές φωτογραφίσεις σε περιοδικά και ιστοσελίδες. Η κοπέλα ήταν μοντέλο και αργότερα δήλωνε επιχειρηματίας… Όπως καταλαβαίνετε επειδή το πάθημα Πάτση έγινε μάθημα, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν εξονυχιστικά…».

«Η περίπτωση της εντολέως μου καταδεικνύει πως ο σεξισμός, η άνιση αντιμετώπιση των γυναικών και τα στερεότυπα εν γένει έχουν, δυστυχώς, βαθιές ακόμα ρίζες στην κοινωνία μας. Δεν συνάδει με μία πολιτισμένη και ευνομούμενη πολιτεία να «ενοχλεί» μία νέα, πετυχημένη, γυναίκα, που ασχολείται με το επιχειρείν και την πολιτική. Τέτοιες αντιλήψεις είναι δύσκολο να εκριζωθούν από τη μια μέρα στην άλλη, όχι όμως ακατόρθωτο. Αποτελεί καθήκον τόσο της Δικαιοσύνης όσο και του Κράτους δικαίου να καταδικάζει τέτοια περιστατικά, ώστε να μην θεωρούνται φυσιολογικές και αποδεκτές οι, πάσης φύσεως, σεξιστικές προσβολές. Οι δράστες της επίθεσης να είναι σίγουροι πως θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους και την παραπομπή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει, καθώς εν προκειμένω επαπειλούνται σε βάρος τους βαρύτατες ποινικές και όχι μόνο ευθύνες»καταλήγει ο δικηγόρος της, κ. Νίκος Αλεξανδρής.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα