Βρετανία: Εξερράγη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (vid)

 Βρετανία: Εξερράγη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (vid)

Μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξερράγη στην περιοχή Γιαρμούθ της Βρετανίας, το απόγευμα της Παρασκευής, με μάρτυρες να περιγράφουν πως… πετάγονταν σάκοι άμμου.

«Όταν εξερράγη, ανησυχούσα λίγο γιατί το σπίτι μου είναι τόσο κοντά. Ανησυχούσα περισσότερο μήπως εκραγεί το σπίτι μου. Τώρα όλα έχουν τελειώσει, ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τις επόμενες ώρες. Δεν έχουν δει πολλοί άνθρωποι να ανατινάζεται μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν πολύ τρομακτικό» είπε στην Daily Mail ο Jack Onyet, που ζει ακριβώς απέναντι από το σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία του Νόρφολκ επιβεβαίωσε το περιστατικό, σημειώνοντας πως συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών για την εξουδετέρωση της εκρηκτικής ύλης.

«Αυτή δεν ήταν μια προγραμματισμένη έκρηξη και συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών για να αφοπλιστούν τα εκρηκτικά. Καταθέτει όλο το προσωπικό του στρατού και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Θα ενημερώσουμε περαιτέρω όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφεραν οι Αρχές στο Twitter.

Οι στρατιώτες που κλήθηκαν στο σημείο αποφάσισαν αρχικά ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να μετακινήσουν τη βόμβα, γι’ αυτό και έχτισαν έναν ψηλό τοίχο από γιγάντιες σακούλες άμμου για να μετριάσουν τις επιπτώσεις από τυχόν έκρηξη.