ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: “Χρυσοί μισθοί άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ ετησίως στα γαλάζια golden boys”

 ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: “Χρυσοί μισθοί άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ ετησίως στα γαλάζια golden boys”

Με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και Αναστασία Γκαρά ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της αύξησης μισθών στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα νέα «δώρα» της κυβέρνησης, αυτή τη φορά στα «γαλάζια παιδιά» που η ίδια έχει διορίσει στη διοίκηση της ΕΡΤ, αποτελούν πρόκληση για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει καθημερινά ρεκόρ, 3 στα 4 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και 700.000 σπίτια κινδυνεύουν να καταλήξουν στα χέρια των «Πάτσηδων», η Κυβέρνηση εξασφαλίζει «χρυσούς» μισθούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ ετησίως για φίλους και ημετέρους στην ΕΡΤ. Και μάλιστα σε στελέχη στα οποία έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Οι αυξήσεις στους μισθούς του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κατά 79% και 55% αντίστοιχα, είναι εξοργιστικές. Αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία σε εργαζόμενους και συνταξιούχους οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αυξήσεων από την κυβέρνηση ενώ έχουν δει και την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται δραματικά λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Αποτελούν εμπαιγμό της διοίκησης της ΕΡΤ και προς τους εργαζόμενους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα οι οποίοι έλαβαν κουπόνια σίτισης αντί για αυξήσεις στους μισθούς τους.

Τέλος, η απόφαση Σκυλακάκη – Οικονόμου αποτελεί περιφρόνηση και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αντί οι υπουργοί να έρθουν στη Βουλή, όπως είχαμε ζητήσει με σχετική ερώτηση μας από τα τέλη Ιανουαρίου, και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις για τα οικονομικά της ΕΡΤ και τα νέα μισθολόγια που ετοίμαζαν, προχώρησαν με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και «χρύσωσαν» τα δικά τους «παιδιά» λίγο πριν τις εκλογές.

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται άλλα «γαλάζια» golden boys με παχυλούς μισθούς. Δεν χρειάζεται άλλους χρυσοπληρωμένους «άριστους» της χειραγώγησης, της μονομέρειας, της σπατάλης και της αδιαφάνειας. Στελέχη που έχουν οδηγήσει την ΕΡΤ σε απαξίωση με τις συνεχείς απόπειρες μετατροπής της σε προπαγανδιστικό μηχανισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Οι πολίτες χρειάζονται μια νέα ΕΡΤ, με σεβασμό στον κόπο των εργαζόμενων της και στα χρήματα των πολιτών. Με τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, διαφάνειας και λογοδοσίας και με τους επικεφαλής της να επιλέγονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.