Στον Εισαγγελέα Marc και Krikel για τα εικονικά τιμολόγια – Νέες αποκαλύψεις για τις πλαστές ταυτότητες Λαβράνου

 Στον Εισαγγελέα Marc και Krikel για τα εικονικά τιμολόγια – Νέες αποκαλύψεις για τις πλαστές ταυτότητες Λαβράνου

Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας βρίσκονται πλέον όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία εμπλέκονται σύμφωνα με τις αποκαλύψεις εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου (βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο των υποκλοπών), μεταξύ των οποίων και η Krikel, ο μεγάλος προμηθευτής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc του Θωμά Γεράκη.

  • Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος είχε αποκαλύψει και την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα έπειτα από τη σχετική μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης με αφορμή τις αποκαλύψεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε γνώση πλέον του αντεισαγγελέα Δημήτρη Αποστολή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, βρίσκονται αρκετά από τα εικονικά τιμολόγια που εξέδωσε η χωματουργική εταιρεία Ιονία Τεχνική τόσο προς την Krikel, τη Marc αλλά και τη Fullspan Communications Ltd, εταιρεία επίσης συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου.

  • Στην πρώτη περίπτωση, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν», η Ιονία Τεχνική μια εταιρεία οικοδομικών και χωματουργικών εργασιών είχε εκδώσει κατά το διάστημα 2018 – 2021 εικονικά τιμολόγια αξίας 5,3 εκατ ευρώ που αφορούσαν τον εξοπλισμό υποστήριξης του λογισμικού παρακολούθησης Predator, το οποίο εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ.

Επίσης, μια άλλη εταιρεία συμφερόντων Λαβράνου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Fullspan, έχει λάβει εικονικά τιμολόγια από την Ιονία άνω των 100.000 ευρώ. Η Fullspan ασχολείται με υπηρεσίες πώλησης κτιρίων και γης ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φωτοβολταϊκά.

  • Επιπλέον, άλλη μία εταιρεία συμφερόντων Λαβράνου, η Ιονική Τεχνολογική είχε λάβει εικονικά τιμολόγια ύψους 1,1 εκατ ευρώ από την ΚΥΡΑ Α.Ε την οικοδομική εταιρεία που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια και στη Marc του κ Γεράκη.

Τέλος, στις 20 Δεκεμβρίου η «Εφ.Συν» είχε αποκαλύψει και εικονικά τιμολόγια ύψους 239 χιλιάδων ευρώ προς τη δημοσκοπική εταιρεία Marc.

Νέα στοιχεία για τις πλαστές ταυτότητες Λαβράνου

  • Την ίδια ώρα, η εφημερίδα φέρνει στο φως δύο νέα αντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας. Στο πρώτο φαίνεται να απεικονίζεται η Ε. Τσ συγγενικό πρόσωπο του κ Λαβράνου με τη διαφορά ότι το όνομα που αναγράφεται στο έγγραφο είναι Anna Landi. Στο δεύτερο φαίνεται να απεικονίζεται ο Lit, συνεργάτης του κ Λαβράνου με το όνομα Gianni Pedrini.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2022 η εφημερίδα, σε συνεργασία με τους Reporters United είχε αποκαλύψει δελτίο ιταλικής ταυτότητας στο οποίο φαινόταν να εικονίζεται ο κ Λαβράνος. Το όνομα που αναγραφόταν στο έγγραφο ήταν Gianni Berti. Σε επικοινωνία με τις ιταλικές αρχές αποδείχθηκε ότι ο αριθμός της ταυτότητας παρέπεμπε σε ταυτότητα που είχε κλαπεί στη Νάπολη.

  • Σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν», η κ Ε. Τσ. εργαζόταν στην εταιρεία Fullspan έως πρόσφατα, ενώ ο κ Ι.Κ. αφενός φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του κ Λαβράνου, ενώ φέρεται να έχει λάβει επίσης δύο τιμολόγια από την Ιονία Τεχνική για αγορά έργων τέχνης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δύο πίνακες αξίας 18.000 και 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν», η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει ελέγχους τόσο για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων όσο και για τις πλαστές ιταλικές ταυτότητες με τις οποίες αποκτήθηκαν ΑΦΜ στη ΔΟΥ Εξωτερικού.

Σχετικά Άρθρα