Κορυδαλλός: Πάνω από 300.000 ευρώ πρόστιμα στο γηροκομείο-κολαστήριο από το 2020

 Κορυδαλλός: Πάνω από 300.000 ευρώ πρόστιμα στο γηροκομείο-κολαστήριο από το 2020

Πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από το 2020 στη γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό, στο οποίο 41 ηλικιωμένοι βρέθηκαν χθες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με τρεις από αυτούς να νοσηλεύονται με ψώρα, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο λέγεται πως ξεκίνησαν το 2020, όταν και ανακλήθηκε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η άδεια λειτουργίας του. Ωστόσο, όπως εξηγεί και η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρεια για αναστολή και σφράγιση της μονάδας.

Παρόλα αυτά, τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή» στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ήδη από το 2020, όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες, με τις παραβάσεις να αφορούν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης και ελλιπές προσωπικό.

Σε καραντίνα μπήκε το γηροκομείο

Σε καραντίνα είναι η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κλειδωμένοι, να ζουν κάτω από συνθήκες που προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Σήμερα, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους και στον γιατρό που τους παρακολουθεί, καθώς ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα!

Το χρονικό της υπόθεσης

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετά από καταγγελία έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γηροκομείο αλλά βρήκε τις πόρτες σφραγισμένες με λουκέτα. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας έσπασαν τα λουκέτα και αντίκρισαν τους 38 ηλικιωμένους, με τους μισούς να είναι κατάκοιτοι, να είναι αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι.

Ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας και λίγο αργότερα έφτασαν από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά των υπερηλίκων σε νοσοκομεία για να αναταχτεί η κατάσταση της υγείας τους και να παραμείνουν για νοσηλεία, εάν χρειάζεται.

Σχετικά Άρθρα